WHISKY

El Whisky és una beguda espirituosa elaborada a partir de grans de cereals, que són rics en una substància anomenada midó, la qual s'utilitza per obtenir l'alcohol.

 

El midó, per si sol, no pot ser fermentat, tal com passa amb el raïm i el most, sinó que ha de transformar-se en sucres. Per aconseguir convertir el midó indissoluble en sucres fermentables, els cereals han de passar pel procés de germinació.

 

Perquè un cereal germini, s'utiliza aigua calenta, de manera que el gra comença a créixer. Aquest procés s'anomena maltatge.

 

Abans que el cereal creixi per complet, la germinació es frena mitjançant l'assecat dels grans en un forn. Normalment es fa servir la torba per escalfar i assecar els cereals, per la qual cosa és molt comú aquestes aromes fumades en el producte final.

 

Una vegada que el gra ha estat maltejat i assecat, es mol i després es barreja amb aigua calenta. El següent pas és afegir llevats perquè comenci el procés de fermentació.

 

Després de la fermentació, arriba el moment de la destil·lació. En el cas dels whiskies, els de major qualitat es destil·len mitjançant alambins de coure, que són els responsables de catalitzar el sabor.

 

Un cop conclou la destil·lació, el més habitual és que envelleixi en bótes de roure durant diversos anys, el que també serà determinant en la qualitat i les característiques organolèptiques de l'Whisky final.

 

 

 

 


Els Whiskies de Vom Fass Barcelona


La paraula whisky és una anglicització de la paraula gaèlica clàssica uisce (o uisge) que significa "aigua". Aquesta paraula comparteix els seus orígens definitius amb l'aigua germànica i la voda eslava del mateix significat. L'alcohol destil·lat era conegut en llatí com aqua vitae ("aigua de vida"). Això es va traduir a l'irlandès antic com uisce beatha, que es va convertir en uisce beatha. Les primeres formes de la paraula en anglès incloïen uskebeaghe (1581), usquebaugh (1610), usquebath (1621) i usquebae (1715). 

 

El whisky és una beguda alcohòlica destil·lada elaborada a partir de cereals rics en midó, el qual es converteix en sucres fermentables mitjançant el maltatge. Després de maltejar i assecar els cereals, aquests es molen i barregen amb aigua calenta, afegint llevats per iniciar la fermentació. Seguidament, es destil·la la mescla, generalment utilitzant alambins de coure, per obtenir una beguda amb un sabor catalitzat. Finalment, el whisky envelleix en bótes durant diversos anys, determinant la seva qualitat i característiques organolèptiques finals. 

 

El nostre establiment ofereix una experiència única en el món del whisky, amb una selecció exclusiva de destil·lats de primera qualitat. Només treballem amb els millors productors, garantint que cada gota que servim sigui excepcional. Els nostres whiskies només es poden adquirir a la destil·leria mateixa o al nostre establiment, assegurant l'autenticitat del producte. A Vom Fass, reconegut per la seva especialització en whisky inèdits i exclusius, ens hem proposat com missió proporcionar-vos  les millors experiències possibles en el món del whisky.

 

La nostra Carta de Whiskies


Great Glen

 

Scotch Highland Blended Malt Whisky - 8 anys - 43%Vol.

 

Només s'han seleccionat whiskies Highland single malt selectes d'almenys 8 anys d'edat per a aquesta barreja impressionant exclusiva de Vom FASS.

 

Rep el nom de Great Glen pel magnífic paisatge que envolta aquesta destil·leria. Des de les muntanyes nevades fins a les valls cobertes de bruc, és l'aigua pura i neta que flueix sota aquesta terra la que confereix a aquest excepcional whisky de malta escocès el sabor ric i complex que té. Envellit durant 8 anys. Great Glen conté una varietat de single malt escocesos que van ser especialment seleccionats per les característiques individuals que mostren. Combinats, aquestes maltes es combinen per produir aquest whisky suau i ben arrodonit que recorda a l'instant les boiroses Highlands i Glens of Scotland.


Mac Spey

 

 

Scotch Speyside Blended Malt Whisky - 10 anys - 41%Vol.

 

En nas és molt agradable amb fruits grocs i una mica de fusta. No obstant això, el whisky té una clara nota d'espirituó a la boca.

 

Aquest apreciat whisky de malta Speyside combina picant, vainilla, un lleuger sabor a torba i una gran suavitat.

 

Va ser barrejat exclusivament pel llegendari escocès Stewart Laing, que va combinar alguns dels millors single malts de destil·leries reconegudes com Glen Rothes, Macallan i Balvenie, per oferir-vos el millor whisky Speyside!

 

Al nas, el plàtan creix, una mica de pera, una mica de vainilla, que també s'intensifica, bona malta, herba.

 

En boca és oliós, suau i sedós al paladar. Dolç al principi, es torna més amarg, vainilla, caramel molt fosc, lleugerament roure, molta malta que va enfosquint amb el temps, es torna més picant

 

Final mitjà-llarg, dolç, lleugerament roure, plàtan, picant progressiu, peres, galetes, s'enganxa al paladar, una nota estranya (com paper, perfum, ..)


Cragabus

 

Islay Blended Malt Whisky - 43%Vol.

 

Una barreja elaborada exclusivament per a VOM FASS per Stewart Laing. Laphroaig dóna el cop de torba típic de l'illa, mentre que les maltes madures de la destil·leria Caol Ila, Bowmore i Ardbeg,  proporcionen suavitat i cos. La cirereta del pastís la posa és el petit toc de la destil·leria, extremadament rara, de Port Ellen, que afegeix una gran complexitat. El whisky Islay en el seu millor moment!

 

Al nas: cendra, foguera humida, torba terrosa. sal mineral. Lleu toc floral, esperit jove de bona qualitat, amb una mica de farinetes de cereals sota la torba.

En boca: afluència de sal mineral seguida de molta torba. Paper cremat, iode. Fruita lleugera, pomes verdes i raïm blanc.

Final llarg amb onades ondulants de torba masticable i una nota persistent de sal mineral. Fum de foc d'oli i  un toc de farinetes.


Penderyn

"Everyday Dram"

 

Welsh Single Malt Whisky - 43%Vol.

 

Elaborat en exclusivitat per a Vom FASS, aquest whisky, madurat en bóta de Bourbon i Xerès, és agradablement lleuger i fresc i reflecteix molt bé l'essència dels whiskies elaborats per la destil·leria Penderyn.

 

Aquest "whisky per a cada dia" (Everyday Dram)Una petita recompensa després d'un dia dur de treball, un moment acollidor amb mal temps o simplement perquè no necessites cap excusa per a un bon whisky. 


The Lone Hawthorn "Roots"

 

Irish Blended Malt Whiskey - 43%Vol 

 

Una combinació de dos whiskies de malta excepcionals. Un destil·lat en una antiga destil·leria familiar i l'altre en una destil·leria nova de Dublín. Aquesta combinació única captiva amb aromes de meló madur, préssec i un toc de poma verda. Al paladar, agradables notes de vainilla amb mel i tocs de pebre blanc i fruita seca. El final té un sabor afruitat a taronja.


The Lone Hawthorn "Double Wood"

 

Irish Single Grain Whiskey - 5 anys - 43%Vol

 

El whisky de gra és més suau que el whisky de malta, per això s'utilitza sovint per arrodonir els whiskys de marques conegudes arreu del món. És precisament aquest caràcter suau el que també ha assegurat que guanyi cada cop més adeptes quan s'embotella directament. El whisky irlandès de gra únic de Vom FASS està envellit un 50% en antigues bótes de vi negre i uun 50% en bótes de bourbon, cosa que li confereix una olor meravellosament aromàtica, un cos suau i un acabat delicat.


"Amrita Mumbai"

 

Indian Blended Whisky - 6 anys -43%Vol.

 

Aquesta barreja de whiskies de malta i de gra s'emmagatzema durant 6 anys en bóta de fusta a una temperatura mitjana de 36º. L'acabat en bóta de Xerès la completa idealment. Al nas, es poden distingir notes de fusta dolça, vainilla i caramel. Lleugerament picant al paladar, però també dolç amb lleugeres notes a herbes en el fons.


"Mimori"

 

Japanese Pure Malt Whisky - 43% Vol.

 

Madurat en 3 tipus de botes (ex-Bourbon, ex-Xerès i roure japonès Mizunara) Aromes a gra dolç i fruits secs malteats. Final de boca rodó amb fines notes de fum i mel.

Mimori significa "tres boscos" en japonès. Antigues bótes de bourbon, xerès i roure japonès Mizunara es van utilitzar per madurar aquest excel·lent whisky japonès. Aquest rar whisky està elaborat únicament amb 100% malta. El roure japonès Mizunara és un dels tipus de roure més cars del món i és un dels més rars. Al paladar, trobareu un ric perfil de sabor ple de notes dolces, malteses i de fruits secs. Final de boca arrodonit amb un agradable toc lleuger de fum i mel.


"Radermacher"

Belgian Single Grain Whisky - 5 anys - 40%Vol 

 

Fundada el 1836, la destil·leria Radermacher és la destil·leria més antiga de Bèlgica. Aquest whisky té un color ambre suau. Aromes de torrat i de fusta, així com meravelloses notes de xocolata negra i fruits secs. Té cos en boca amb delicades aromes de vainilla i fusta de les bótes de roure llemosí. Té un final de boca suau i un retrogust intens. 


"Weiser Distillery"

Austrian Single malt Whisky -5 anys - 43%Vol 

 

El món dels whiskies és cada cop més colorit i ara també us podem presentar whiskys d'Àustria. La destil·leria Wieser de Wachau, s'ha fet un nom amb excel·lents whiskies de malta de quatre destil·lacions. A partir d'ara, aquesta empresa familiar i VOM FASS col·laboren de manera exclusiva. Un whisky net i brillant amb clares notes fines de vainilla, dolçor subtil i dominants notes de malta, una sensació en boca duradora i un final mig, elegant i delicadament afruitat.


"Mackmyra dist. Valbo"

 

Swedish Single Malt Whisky - 42,5%Vol.

 

El nas és bàsicament força equilibrat i atractiu. En boca és molt senzill però saborós, sòlid en conjunt.

Afruitat clarament lleuger i força picant d'immediat, fresc i tropical. La intensitat del nas disminueix ràpidament una mica, però els fruits es tornen lleugerament més foscos i dolços, més com la compota de fruites o el pastís. Sempre hi ha una nota picant, aiguardent i notes de fermentació per sobre de tot. Una i altra vegada trobem notes de raïm fresc o fruita estrella (carambola).

 

Pas en boca lleugerament gras, molt suau al principi, clarament dolç com la mel amb una mica de roure, després un toc de pebre negre, lleugerament sec al final.

 

El final no és excessivament llarg, es desenvolupa una clara acidesa, probablement aportada pel roure suec.

 


"Starward dist. Warp"

 

Australian Single Malt Whisky - 41,5%Vol.

 

El Single Malt "Warp" d'Austràlia, amb una graduació alcohòlica del 41,5%, és un whisky intrigant amb un caràcter distintiu. Aquest whisky prové de la destil·leria emergent Starward de Melbourne, coneguda per les seves creacions sorprenentment poc convencionals. Abracen el poder dels ingredients locals i tenen una tradició de maduració única, amb els seus whiskies reposant exclusivament en bótes de vi negre de cellers propers. Aquest enfocament innovador dóna com a resultat el whisky de malta afruitat i elegant "Warp".

 

 


"Bouchon d'Or" 

 

French Blended Whisky - 40,2%Vol.

 

Bouchon d'Or és un whisky francès fascinant que adquireix la seva profunditat i complexitat remarcables amb la maduració final en bótes de Moscatell. Subtils aromes de Moscatell de flor de taronger i préssecs madurs es troben amb les característiques notes de whisky de fusta dolça, vainilla i caramel. Una obra mestra de dolçor afruitat i elegància floral.