Olis de Fruits secs i Llavors

Els nostres olis de fruits secs són rics en vitamines naturals i aminoàcids, essencials per a una nutrició òptima. Tots els olis són premsats en fred, sense refinament, assegurant una qualitat pura i excepcional. La selecció manual dels fruits garanteixen una aroma i un sabor excepcionals als olis de fruits secs.


Oli verge d'Avellanes


 

L'oli verge d'avellana de la manufactura de Jean-Marc Montegottero ofereix una aroma incomparable que transforma els plats en autèntiques delícies. És una opció ideal per a cuinar, donant un sabor únic i oferint beneficis per a la salut. A continuació, detallen els usos culinaris més comuns:

 

Amanides: Base perfecta per a amanides, afegint un sabor afruitat i distingit.

 

Adobs i marinades: Aporta subtilitat i riquesa als adobs i marinades per a carns, peixos o verdures.

 

Salses: Pot ser ingredient principal o complementari en salses, donant-los una textura suau i gust característic.

 

Dolços: Utilitzat en pastisseria per donar un toc especial als pastissos, galetes i gelats.

 

Plats de fruita: Enriquidor de plats de fruita, realçant els seus sabors naturals.

 

Pasta i risottos: Afegit a la pasta o risottos per aportar textura suau i sabor especial.

 

Pans i adobs: Emprat per adobar o untar pa abans de coure, donant-li un toc afruitat únic.

 

L'oli verge d'avellana és versàtil i pot millorar una àmplia gamma de plats, tant dolços com salats, però cal utilitzar-lo amb moderació per no dominar els altres sabors del plat.

 

 

Ideal amb: Amanida, Verdures, Pasta, Arroç, Gelat i Postres

Combina amb: Balsàmic de Gerds, de Magrana, de Pera, de Poma


Oli verge de Nous


 

 

L'oli de nou és ric en nutrients essencials, com els àcids grassos poliinsaturats, beneficiant la salut. A continuació, s'enumeren els seus usos més comuns:

 

Amanides i vinagretes: aporta un sabor ric i una aroma delicada a les amanides i vinagretes, realçant els ingredients frescos.

 

Salses i marinades: dona profunditat de sabor i textura lleugera a les salses i marinades, millorant les preparacions culinàries.

 

Pasta i arrossos: realça els plats de pasta i arrossos amb una nota aromàtica i una textura sedosa.

 

Saltats i sofregits: ideal per a verdures, carns i peixos, proporcionant un sabor únic sense mascarar els altres ingredients.

 

Dolços: aporta un toc especial als dolços com pastissos, galetes i gelats, amb un sabor de fruita seca i riquesa aromàtica.

 

Adobs per a pa: utilitzat per a adobar pa, donant-li un sabor intens i una textura cruixent a la crosta.

 

Maceracions i amanides de fruites: enriquint els sabors naturals de les fruites i aportant una nota aromàtica.

 

L'oli de nou és perfecte per a la cuina creativa, afegint una nota cremosa i suau als plats. 

 

 

Ideal amb: Amanides (endívia xicoira), Verdures, Pasta, Arroç, Gelat i postres              

Combina amb: Balsàmic de Poma, de Codony, de Cirera, de Mel


Oli verge d'Ametlles dolces


 

L'oli d'ametlles dolces és un aliat valuós a la cuina, donat el gran valor nutricional de les ametlles, que contenen vitamines A, B i E, proteïnes i minerals. Aquí tens un resum dels seus usos culinaris:

 

Rebosteria i Dolços: utilitzat en pastissos, galetes i altres dolços per donar una aroma suau i un sabor delicat, realçant-ne la riquesa i textura.

 

Pans i pastissos: enriqueix la massa dels pans i pastissos, aportant una textura suau i facilitant la formació d'una crosta daurada i cruixent.

 

Amanides i Vinagretes: perfecte per a amanides i vinagretes, amb un lleuger to dolç i textura sedosa que complementa els ingredients frescos.

 

Plats de Peix: utilitzat per saltejar o marinar peixos, oferint un sabor suau que ressalta la frescor del peix.

 

Maceració de fruites: Aporta una nota dolça i aromàtica a les remullades de fruites, realçant-ne els sabors naturals.

 

Adobs per Carn: marina carns blanques com pollastre o porc, donant-los suavitat i sabor agradable.

 

Plats Vegetarians i Vegans: popular en la cuina vegetal per donar sabor i cremositat sense utilitzar productes d'origen animal.

 

L'oli d'ametlles dolces també és utilitzat en salses i cremes, afegint textura sedosa i sabor subtil als plats sense ofegar-ne els sabors. 

 

L'oli verge d'ametlles dolces, sovint un gran desconegut, és una autèntica joia culinària que ofereix un toc elegant i saludable als plats.

 

Ideal amb: Amanida, Verdures, Peix, afegir aroma a pastissos i postres  

Combina amb: Balsàmic de Magrana, de Cirera, de Raïm, de Mel


Oli verge de Cacauet torrat


 

L'oli de cacauet torrat és ric en àcids grassos monoinsaturats i poliinsaturats, a més de ser una font important de vitamines. El seu ús culinari és ampli, des de donar un toc final a amanides fins a la preparació de salses i marinats. Destaca pel seu sabor i color profund, utilitzat en àmplies varietats culinàries.

 

A nivell internacional, té una presència destacada en diverses cuines tradicionals:

 

Tailàndia i Àsia Sud-oriental: base clau en plats com el pad thai i currys, aportant una riquesa característica de sabor.

 

Xina: Emprat en stir-fries, salses i adobs per a carn i verdures, així com en marinats.

 

Àfrica Occidental: Essencial en plats com el jollof rice i el moin moin, donant profunditat i sabor.

 

Mèxic i Amèrica Central: Present en moles, salses picants, tacos i guisats, proporcionant un sabor intens i una textura cremosa.

 

L'oli de cacauet torrat és un ingredient versàtil i apreciat a nivell global per la seva contribució a la complexitat i riquesa dels plats tradicionals. 

 

En resum, l'oli de cacauet torrat és un ingredient versàtil i apreciat a nivell mundial, utilitzat en una àmplia gamma de plats tradicionals per a aportar un sabor ric i una textura cremosa als menjars.

 

 

Ideal amb: Plats elaborats en wok, plats orientals i/o amb curri, amanides, salses

Combina amb: Balsàmic de Mel, de Mango, Gingebre-Raïm i Llimona 


Oli d'Argània, bio


 

L'oli d'Argània és un ingredient exquisit i saludable, conegut per les seves propietats nutricionals i el seu sabor distintiu. Per produir 1 litre d'aquest oli es requereixen aproximadament 100 quilos de fruit de l'argània. Amb una nota especial de gust torrefacte i un lleuger record a avellanes, és ideal per a la cuina oriental i de caça.

 

A continuació, algunes idees per utilitzar l'oli d'Argània en la cuina:

 

Amanides gourmet: Prepara amanides amb fulles verdes, fruits secs, formatge de cabra i adereços fets amb oli d'argània, vinagre balsàmic i mel per a una barreja irresistible de sabors i textures.

 

Tajine marroquí: Fes un tajine de pollastre o corder amb prunes, albercocs secs, ceba, ametlles i oli d'argània per a un toc distintiu i exòtic.

 

Cuscús marroquí: Acompanya el cuscús amb verdures rostides, fruita seca i oli d'argània per aportar-li sofisticació i riquesa.

 

Dolços saludables: Utilitza l'oli d'argània en galetes d'avena, barretes d'energia o batuts de fruita per afegir cremositat i nutrients saludables.

 

Pasta integral amb verdures: Afegeix oli d'argània a una pasta integral amb verdures rostides per enriquir el plat amb un sabor intens i distingit.

 

Salses i adobs: Utilitza com a base per a salses per acompanyar peix o carns, o per adobar-los abans de la cocció per donar-los un sabor únic i suau.

 

Gelats i postres: Afegeix una mica d'oli d'argània a gelats casolans o postres com iogurts naturals per donar-los un toc especial i una textura sedosa.

 

Aquests exemples mostren la versatilitat de l'oli d'argània en la cuina, proporcionant una nota exòtica i saludable als plats. Experimenta i gaudeix de la seva delicadesa en la teva gastronomia quotidiana. 

 

Ideal amb: Plats elaborats en wok, plats orientals i/o amb curri, amanides, salses

Combina amb: Balsàmic de Mel, de Mango, Gingebre-Raïm i Llimona 

 


Oli verge de Sèsam torrat, bio


 

El nostre oli de sèsam és ric en sabor i aroma, gràcies a la delicada torrefacció de les llavors abans de ser mòltes i premsades.

És una font valuosa d'àcids grassos insaturats essencials, imprescindibles en una dieta equilibrada. La seva alta qualitat i estabilitat es deuen als antioxidants presents, que garanteixen una llarga vida útil i eviten la enranciment tant de l'oli com dels aliments preparats amb ell.

 

L'oli de sèsam és un ingredient que s'utilitza en diversos plats de la cuina global.

 

Als usos culinaris tradicionals com ara les amanides, saltats, marinades, salses, adobs i pastisseria, s'hi afegeixen també aplicacions internacionals específiques:

 

Cuina Coreana: essencial en plats com el bibimbap i el bulgogi, proporcionant un sabor ric als marinar i en les salses.

 

Cuina Japonesa: present en el sushi, fideus soba i salses com el goma dare, afegint un toc torrat i una textura agradable.

 

Cuina Xinesa: utilitzat en plats com tallarins de sèsam i pollastre amb sèsam, donant un sabor torrat als aliments.

 

Cuina Tailandesa: s'afegeix al pad thai i els currys, oferint un aroma i sabor distintius.

 

Cuina del Sud-est Asiàtic: Present en plats com el laksa malai, satay i pho vietnamita, donant un sabor característic.

 

 

L'oli de sèsam torrat, a més de ser una opció popular en la cuina asiàtica, s'utilitza àmpliament en una varietat de plats tradicionals d'arreu del món per aportar una aroma i sabor únic.

 

Ideal amb: Verdures, Arroç, Pasta, aliments integrals 

Combina amb: Balsàmic de Mel, de Mango, de Raïm, de Cirera 


Oli de Sèsam i Gingebre


Aquest oli aromàtic i exòtic pot ser utilitzat per cuinar, igual que per refinar tots els seus plats. La seva deliciosa aroma de sèsam torrat harmonitza perfectament amb les notes cítriques del gingebre, combinació que dóna a aquest oli el seu inigualable sabor.

El seu distingit sabor dóna un toc especial a qualsevol tipus de cuina, especialment la d'inspiració oriental.

 

Aquí tens alguns dels seus usos culinaris:

 

Amanides: es pot utilitzar com a adereç per a amanides, afegint un sabor intens i una aroma única.

 

Saltats i remenats: és ideal per saltejar verdures, carn o marisc, donant-los un sabor exòtic i aromàtic.

 

Marinades: s'usa en marinades per a carn i peix per realçar els seus sabors i deixar-los marinant amb una aroma deliciosa.

 

Salses: es pot utilitzar per fer salses per a noodles, amanides asiàtiques o altres plats, donant-los una aroma a gingebre i un toc exòtic.

 

Adobs: s'utilitza com a adob per a carn, peix o verdures abans de la cocció, proporcionant-los un sabor intens i una textura cruixent a la superfície.

 

Saltats de tofu: És perfecte per a saltejats de tofu, aportant-los un sabor i aroma profunds i complementant bé la suavitat del tofu.

 

Cuscús o arrossos: S'utilitza per a enriquir el sabor dels plats de cuscús o arrossos, afegint un toc exòtic i aromàtic.

 

Plats de wok: És ideal per a plats fets en wok, com ara el pollo amb verdures, donant-los una aroma intensa i un sabor característic.

 

 

En resum, l'oli de sèsam i gingebre és una opció que pot millorar una àmplia varietat de plats amb la seva aroma intensa i sabor exòtic.

 

Ideal amb: Verdures, Arroç, Pasta, aliments integrals

Combina amb: Balsàmic de Mel, de Mango, de Raïm, de Cirera, star de Figa, de Taronja

 


Oli de Pipes de Carbassa, IGP


També anomenat Or verd d'Estiria, aquest oli està dotat amb un distintiu o marca de qualitat i s'obté de les llavors d'una varietat de carbassa exclusiva d'Estiria (regió al sud-est d'Àustria, veïna amb Eslovènia). Les seves llavors creixen faltes de tegument o membrana envoltoria. El nostre oli posseeix un sabor molt especial i deliciós. No s'ha d'escalfar en excés, així conservarà millor les seves propietats. 

 

Usos culinaris:

 

L'oli de carbassa es pot utilitzar en la preparació de pans i pastissos, donant-los una textura més suau i afavorint la formació d'una crosta daurada i cruixent. A més, pot afegir un sabor subtil i aromàtic als productes de forn.

 

Salses i adobs: En algunes regions d'Europa, es fa servir com a ingredient en la preparació de salses per acompanyar plats de carn o peix. També es pot utilitzar com a adob per marinar carns abans de la cocció.

 

Es pot afegir un raig d'oli de llavors de carbassa a plats de pasta o risottos per donar-los una textura suau i un sabor ric. Aquest oli pot complementar-se bé amb ingredients com formatge, bolets o espàrrecs per crear plats de pasta i risottos saborosos.

 

L'oli de carbassa es pot utilitzar per cuinar verdures rostides, gratinades o a la planxa, afegint-los un sabor intens i una textura cruixent. També es pot utilitzar com a adereç per a enriquir el sabor de les amanides de verdures fresques.

 

En la pastisseria europea,  aquest oli de carbassa es pot utilitzar per donar sabor i textura als dolços com galetes, pastissos i pastes. Aporta una aroma agradable de fruits secs als productes de pastisseria.

 

Sopars de temporada: Durant els mesos d'hivern, es pot utilitzar l'oli de carbassa en plats de temporada com cassoles, estofats i pures de verdures. Aquest oli pot afegir un sabor calent i reconfortant als plats d'hivern.

 

S'usa en tot tipus de plats de crema, com la crema de carbassa per donar un toc de sabor intens i aroma afruitada.

 

En els gelats, particularment el de vainilla, proporciona textura suau i sabor gustós a fruita seca.

 

Als cereals o mueslis, aporta nutrients i un sabor de fruits secs. 

 

 

En resum, l'oli de llavors de carbassa és un ingredient versàtil que es pot utilitzar en una àmplia varietat de plats tradicionals europeus, des de pans i pastissos fins a salses, pasta, verdures i dolços. Aporta un sabor ric i una aroma afruitada a les preparacions culinàries, i és apreciat per la seva versatilitat i propietats nutritives.

 

Ideal amb: Verdures, Sopes/Cremes, Puré de Patata, Gelat vainilla

Combina amb: Balsàmic de Calamansi, de Raïm Gingebre Llimona


Oli d'Alvocat

Aquest oli lleuger i d'un verd intens posseeix un sabor fresc d'alvocat amb una nota de nou. Amb la intenció de conservar totes les seves propietats nutritives, l'hem filtrat molt poc. Així doncs, és possible que es formi un núvol en la seva ampolla. Aconsellem utilitzar-lo en les amanides o marinades. L'alvocat és ric en oli natural, proteïnes i vitamines A, B, D i E.

 

L'oli d'alvocat té una àmplia gamma d'usos culinaris internacionals:

 

És utilitzat com a alternativa saludable a l'oli d'oliva en amanides i vinagretes, afegint una textura lleugera i un sabor suau als plats.

 

És un ingredient principal en salses i dips com el guacamole, popular en la cuina mexicana, i s'utilitza com a acompanyament per a plats de nachos, tacos o cruditats.

 

S'utilitza per marinar carn, peix i verdures abans de la cocció, proporcionant un sabor subtil i ajudant a mantenir la humitat dels aliments durant la cocció.

 

Cuina mexicana: és un element fonamental en plats com tacos, burritos i quesadillas, utilitzat per saltar ingredients i com a guarnició per aportar sabor i textura als plats.

 

És utilitzat en plats japonesos com el teppanyaki i el yakitori per saltejar verdures i carns, i com a base per a la preparació de salses i adobs per a sushi i altres plats japonesos.

 

S'utilitza en rebosteria per receptes de pastissos, galetes i brownies com a substitut d'altres olis o greixos, proporcionant una textura suau i un sabor lleuger als dolços.

 

 

En resum, l'oli d'alvocat és apreciat per la seva versatilitat i utilitzat en diversos plats culinaris internacionals, des de plats salats com amanides i marinades fins a dolços com pastissos i galetes. La seva textura lleugera i el seu sabor suau el fan ideal per a una àmplia gamma de preparacions culinàries.

 

Ideal amb: Verdures, Peix, Marisc, Carns blanques, Fruita, Pasta, Pa i Formatges

 

Combina amb: Balsàmic de Calamansi, de Raïm Gingebre Llimona, de Pera, de Maracujà

 


Oli de Comí Negre, bio


 

Obtingut de les petites llavors negres de comí negre, aquest oli té una aroma fresca, molt aromàtica i un punt picant, semblant al del pebre negre amb certa olor a nou moscada, un sabor amb una nota amarga i una alta quantitat de nutrients. S'utilitza com a substitut del pebre negre, també per elaborar pans i coques, igualment és usat com a ingredient important en menjars que contenen molt de greix, com preparacions amb xai, ja que activa i estabilitza la digestió. Sintonitza de meravella com a ingredient en plats de verdures, amanides o plats amb curri.

L'oli de comí negre és apreciat a nivell internacional per la seva versatilitat i sabor característic. Aquí tens un resum dels seus usos culinaris:

 

Cuina del Pròxim Orient: utilitzat en plats com el hummus, el falafel, el tabbouleh i altres menjars tradicionals. S'utilitza tant com a ingredient en les preparacions o per a cobrir o banyar els plats acabats per realçar el seu sabor.

 

Cuina índia: s'utilitza en una gran varietat de plats, incloent curris, dal, samoses i altres especialitats. Aporta un sabor profund i intens als plats i és un ingredient clau en la preparació de moltes masales.

 

Cuina del Magreb: és utilitzat en plats com el couscous, els tagines, els pastissets i les amanides. S'utilitza per donar un sabor distintiu i una aroma exòtica als menjars.

 

Cuina turca: és utilitzat en plats com el kebab, els dolços tradicionals com el baklava, els dolços farcits i els pans especials. Aporta un sabor ric i una aroma característica als plats.

 

Cuina del sud d'Àsia: a països com el Pakistan i Bangladesh, és utilitzat en plats com el biryani, els kebabs, els curry i els dolços tradicionals. Aporta una aroma intensa i un sabor únic als plats.

 

 

 Ideal amb: Verdures, Peix, Marisc, Carns blanques, Fruita, Pasta, Pa i Formatges 

Combina amb: Balsàmic de Mango, de Codony, de Poma, Star de Pruna


Oli verge de Gira·sol, bio


De primera premsada en fred i de conreu biològic, aquest oli d'agradable suavitat al paladar i color groc clar es presta molt bé per a amanides i crudités o salses, marinades i maioneses.

 

L'oli pur de gira-sol de primera premsada en fred i de conreu biològic és un oli vegetal obtingut del premsat de les llavors de gira-sol sense utilitzar mètodes químics. Aquest procés conserva les propietats naturals de les llavors i manté la seva riquesa en nutrients.

Té un color groc pàl·lid i un sabor lleuger a pipa, amb una textura suau i lleugera. A causa de la seva alta resistència a la calor, és ideal per a rossejar o saltar. A més, és pot utilitzar en la preparació de diverses receptes, incloent amanides, salses, pastissos i altres plats dolços i salats. És una font d'àcids grassos saludables com l'àcid oleic i les vitamines liposolubles, fent-lo una opció nutricionalment beneficiosa per a la cuina quotidiana.

Aquí tens un llistat de plats que funcionen bé amb l'oli de gira-sol de primera pressió:

 

 

Verdures saltades amb all i julivert, pollastre amb verdures, gambes amb espàrrecs, entre altres.

 

Salses: maionesa casolana, salsa de tomàquet, entre altres.

 

Amanida verda, amanida de tomàquet i mozzarella, amanida de pasta amb verdures, amanida de patates, entre altres.

 

Guisats: estofat de vedella, guisat de pollastre amb verdures, llenties estofades, entre altres.

 

Marinades: carn de porc marinada amb espècies, pollastre marinat amb llimona i herbes, gambes marinades amb oli d'oliva a l'all i llimona.

 

Pastissos de pastanaga, pastes farcides de verdura, pastissos de xocolata.

 

 

Pasta amb salsa de tomàquet, pasta amb pesto, pasta amb verdures saltejades, entre altres.

 

Plats asiàtics: Wok de verdures i tofu, pollastre agridolç, noodles fregits amb verdures.

 

 

Aquest és només un petit mostreig dels plats que es poden preparar amb l'oli de Gira-sol de primera pressió.

 

Ideal amb: Amanides, verdures, salses, marinades.

Combina amb: Balsàmic de Raïm, de Poma, de Pera Willliams, de Codony


Oli de Pipes de Raïm


Aquest oli, lleuger i de sabor suau és ideal per a plats de peix o amanides. Aguanta temperatures elevades sense cremar-se i és perfecte per a fregir.

 

L'oli de llavors de raïm té diversos usos culinaris, que inclouen:

 

Cocció a alta temperatura: Gràcies a la seva alta resistència al calor, és ideal per a fregir, rostir i saltejar aliments.

 

Amanides i vinagretes: S'utilitza com a base per a amanides i vinagretes, ja que té un sabor suau i lleuger que complementa bé els ingredients frescos.

 

Salses: S'afegeix a diverses salses com la salsa de tomàquet, la salsa de soja casolana o la salsa de barbacoa per donar-los un toc lleuger i equilibrat.

 

Pastissos i pastes: S'utilitza en la preparació de pastissos, pastes, panets i altres productes de pastisseria, donant-los una textura lleugera i un sabor neutre.

 

Fregits: És adequat per a fregir aliments com ara patates, calamars o peix, ja que manté la seva estabilitat a altes temperatures sense alterar el sabor dels aliments.

 

Cuina asiàtica: S'utilitza en molts plats de la cuina asiàtica com ara stir-fries, noodles i plats al wok, ja que és un oli lleuger i no afecta el sabor dels ingredients.

 

En resum, l'oli de llavors de raïm és un oli  saludable que es pot utilitzar en una gran varietat de plats i preparacions culinàries, tant dolços com salats.

 

Ideal amb: Amanides, Verdures, Fregits

Combina amb: Balsàmic de Poma, de Codony, de Magrana