"L'oliva ha d'ésser premsada així que és arreplegada" (dita popular)

 

Aquí trobareu la nostra selecció d'olis d'oliva verge extra, d'aquí i d'arreu, d'excel·lent qualitat i sabors diferenciats.


Oli d'oliva verge extra biològic Baronia de Cabacés. Catalunya

 

Oli d'oliva Verge Extra de primera premsada en fred, que prové d'oliveres a les quals no s'afegeix cap tipus d'abonament o plaguicida químic de síntesi. Tot això és avalat per les normes i control del Consell Català de la Producció Ecològica (CCPAE). Les oliveres són majoritàriament centenàries i es situen en un territori de difícil mecanització, en petites finques familiars treballades per mans expertes que ens aporten el seu fruit, les olives, tractades amb molta cura fins arribar al molí. 

 

L’activitat principal d'aquesta cooperativa és la producció d’oli d’oliva verge extra, emparat sota la DOP Siurana. Compta amb 110 socis els quals conreen unes 450 ha. d’oliveres i produeix anualment uns 220.000 litres d’oli.

En els darrers anys s'ha fet una aposta decidida per la qualitat, prova de la qual són els nombrosos premis obtinguts en diversos certàmens.

 

Varietat: arbequina. Cultivat i produït a Tarragona.

Productor: Molí de Cabacés, Tarragona

 


Oli d'oliva verge extra La Gaeta. Catalunya

Oli d'oliva verge extra. Oli d'oliva de categoria superior obtingut directament d'olives i únicament mitjançant procediments mecànics. 

Cultivat i produït a Tarragona.

Productor: Bernat Vallespí Vidal. Vilalba dels Arcs. Tarragona

Varietat d'oliva: Empeltre

L’oli empeltre té un perfil de fruitat verd intens, denotant matisos propis de fruits de qualitat i un procés d’elaboració net i ben regulat.

 

Olor: Aromes secundaris fàcilment identificables, amb domini de notes verdes (d’herba i fulla d’olivera), així com connotacions de nou.

Gust: Picant i amarg, amb una dolçor moderada, que equilibra les sensacions en boca. Astringència mitjana, potenciada per les sensacions vegetals que presenta.

 

La olives per a l’oli empeltre són olives de tonalitat negra atzabeja. La maduració dels seus fruits és primerenca, des de la primera setmana de Novembre a la primera de desembre.

 


Oli d´Oliva verge extra biològic BioCano. Espanya

 

 

Oli d'oliva de categoria superior obtingut directament d'olives i únicament mitjançant procediments mecànics.

De cultiu biològic i produït a Luque, Còrdova, Espanya.

Varietats d'oliva: hojiblanca, picual, picuda I royal.

Color: una de les claus de l'excel·lència d'aquest oli és el seu preciós color verd amb matisos daurats. Aquest oli és un oli filtrat d'aspecte brillant i net.

Nas: fruitat, d'oliva verda amb aromes d'herbes, tomàquet i carxofa amb notes més madures de fruites fresques com la poma o el plàtan verd.

Boca: en boca é una entrada suau, que recorda a les notes olfactives, amarg lleuger i picant progressiu. Bona estructura i persistència.

Maridatge: ideal per al seu consum en cru. La seva intensitat potencia el sabor de pernil, fumats, embotits, formatges i amanides. Ideal per elaborar salses i emulsions i per a acompanyar vegetals bullits, fumats, peix i pastes.


Oli d'oliva verge extra biològic Fulla de Salze. Catalunya

EXHAURIT

100% Fulla de Salze: Oli d'oliva verge extra, monovarietal, extret en fred i sense filtrar, produït només utilitzant mètodes naturals de conreu i només mitjançant procediments mecànics.

Varietat: Fulla de salze.
Productor: Cultivat i produït a Tarragona Food Sourcing specialists

L'olivera fulla de salze (també coneguda com a salzenya) és una varietat molt gustosa però de producció molt limitada. Aquest fet ha provocat que durant anys molt pocs hagin pogut gaudir del seu gust dolç i afruitat, es tracta d'un secret molt ben guardat. Amb l'elaboració d'aquest oli es pretén col·laborar en la recuperació d'aquesta varietat autòctona que ens regala un oli tan interessant gastronòmicament.