"L'oliva ha d'ésser premsada així que és arreplegada" (dita popular)

 

Aquí trobareu la nostra selecció d'olis d'oliva verge extra, d'aquí i d'arreu, d'excel·lent qualitat i sabors diferenciats.


Tenint en compte que treballem amb productes de temporada, podeu consultar la disponibilitat d'aquests desplegant la pestanya d'enviaments a la barra del menú.


Oli d'oliva verge extra biològic Baronia de Cabacés. Priorat

 

Oli d'oliva Verge Extra de primera premsada en fred, que prové d'oliveres a les quals no s'afegeix cap tipus d'abonament o plaguicida químic de síntesi. Tot això és avalat per les normes i control del Consell Català de la Producció Ecològica (CCPAE). Les oliveres són majoritàriament centenàries i es situen en un territori de difícil mecanització, en petites finques familiars treballades per mans expertes que ens aporten el seu fruit, les olives, tractades amb molta cura fins arribar al molí. 

 

L’activitat principal d'aquesta cooperativa és la producció d’oli d’oliva verge extra, emparat sota la DOP Siurana. Compta amb 110 socis els quals conreen unes 450 ha. d’oliveres i produeix anualment uns 220.000 litres d’oli.

En els darrers anys s'ha fet una aposta decidida per la qualitat, prova de la qual són els nombrosos premis obtinguts en diversos certàmens.

 

Varietat: arbequina. Cultivat i produït a Tarragona.

Productor: Molí de Cabacés, Tarragona

 


Oli d'oliva verge extra bioCalaceit. La Franja de Ponent

Oli d'oliva verge extra. Oli d'oliva de categoria superior obtingut directament d'olives i únicament mitjançant procediments mecànics. 

Cultivat i produït a Calaceit (Franja de Ponent).

Productor: Bio Calaceite

Varietat d'oliva: Empeltre

L’oli empeltre té un perfil de fruitat verd intens, denotant matisos propis de fruits de qualitat i un procés d’elaboració net i ben regulat.

 

Olor: Aromes secundaris fàcilment identificables, amb domini de notes verdes (d’herba i fulla d’olivera), així com connotacions de nou.

Gust: Picant i amarg, amb una dolçor moderada, que equilibra les sensacions en boca. Astringència mitjana, potenciada per les sensacions vegetals que presenta.

 

La olives per a l’oli empeltre són olives de tonalitat negra atzabeja. La maduració dels seus fruits és primerenca, des de la primera setmana de Novembre a la primera de desembre.

 


Oli d´Oliva verge extra biològic BioCano. Còrdova

 

 Oli d'oliva de categoria superior obtingut directament d'olives i únicament mitjançant procediments mecànics.

De cultiu biològic i produït a Luque, Còrdova, Espanya.

Varietats d'oliva: hojiblanca, picual, picuda I royal.

Color: una de les claus de l'excel·lència d'aquest oli és el seu preciós color verd amb matisos daurats. Aquest oli és un oli filtrat d'aspecte brillant i net.

 

Nas: fruitat, d'oliva verda amb aromes d'herbes, tomàquet i carxofa amb notes més madures de fruites fresques com la poma o el plàtan verd.

Boca: en boca é una entrada suau, que recorda a les notes olfactives, amarg lleuger i picant progressiu. Bona estructura i persistència.

Maridatge: ideal per al seu consum en cru. La seva intensitat potencia el sabor de pernil, fumats, embotits, formatges i amanides. Ideal per elaborar salses i emulsions i per a acompanyar vegetals bullits, fumats, peix i pastes.


Oli d'oliva verge extra biològic Làcrima Olea. Montsià

100% morruda: Oli d'oliva verge extra, monovarietal, extret en fred i sense filtrar, produït només utilitzant mètodes naturals de conreu i només mitjançant procediments mecànics.

Varietat: Morruda.
Productor: Cultivat i produït al Montsià a l'Arícola de Godall al Montsià.

Oli verge de tipus fruitat verd amb una certa complexitat aromàtica, amb connotacions secundàries d’herba i tocs de carxofa o verdures. En boca és picant (sense ser desagradable), alhora que amarg i astringenti, tot i que la sensació final és bastant “fresca” per les connotacions vegetals.