"SI NO T'HO POTS MENJAR, NO T'HO POSIS A LA PELL",                                                                                                                          és qüestió de sentit comú ;-)


Quan pensem en cosmètica natural lliure de químics per a la cura de la pell, sovint ens compliquem la vida buscant cremes ecològiques, o preparant les nostres, fetes a casa a base de fórmules amb ingredients difícils de trobar.

 

Però cada cop més sovint, més gent sap que amb els olis vegetals tenim tot el que necessitem de forma natural, senzilla i eficaç, per tenir cura de la nostra salut, pell i cabells. L'únic requisit és que siguin olis purs, extrets a baixes temperatures, comestibles i de preferència, ecològics. 

Un cop proves aquesta cosmètica simple i natural, difícilment ens tornarà a temptar cap crema comercial ni les seves promeses. Els olis naturals rendeixen molt, l'olor desapareix poc després de l'aplicació i en cap cas es brilla. A la llarga surten més econòmics que els productes processats, donant resultats òptims i saludables. La gran pregunta: però brillaré i em fregiré? La resposta és ben senzilla, si l'oli és pur, com hem explicat abans, la pell l'absorbirà en breus minuts i no brillarem i menys ens fregirem.

 

Importantíssim!!!! No hidratem la pell, la nodrim. La hidratació de la pell es fa principalment bevent aigua i menjant fruita i verdures. Tot i que diem comunament, "hidratar la pell" hauríem de dir "alimentar la pell", i si ho fem amb oli no processat, aconseguim frenar la hidratació de la pell i alimentar-la perquè es regeneri.


Oli de Rosa Mosqueta, biològic


L'oli de rosa mosqueta és conegut per les seves propietats beneficioses per a la pell a causa del seu alt contingut d'àcids grassos essencials, antioxidants i vitamines. Aquestes propietats inclouen:

 

Hidratació profunda: L'oli de rosa mosqueta penetra en les capes més profundes de la pell, proporcionant una hidratació intensa i duradora.

 

Regeneració cel·lular: amb àcids essencials com omega-3, omega-6 i omega-9, les cèl·lules de la pell es poden regenerar per a afavorir la renovació i reparació.

 

Reducció de cicatrius i estries: Gràcies a la seva capacitat regenerativa, l'oli de rosa mosqueta pot ajudar a reduir  cicatrius i estries, millorant gradualment el seu aspecte.

 

Efecte antioxidant: Els antioxidants presents en l'oli de rosa mosqueta, com la vitamina C i la vitamina E, protegeixen la pell del dany causat pels radicals lliures, previnent l'envelliment prematur i donant major l'elasticitat de la pell.

 

Tractament de taques i pigmentació: El seu contingut en retinoides naturals ajuda a clarificar i uniformitzar el to de la pell, reduint l'apariència de les taques i la pigmentació irregular.

 

En resum, l'oli de rosa mosqueta és un aliat excel·lent per la cura de la pell, proporcionant hidratació, regeneració cel·lular, reducció de cicatrius i estries, protecció antioxidant i tractament de taques. Aquest ús regular pot millorar significativament la salut i l'aparença de la pell.

 

Resum de propietats:

Hidratació profunda

Regeneració cel·lular

Reducció de cicatrius i estries

Efecte antioxidant

Tractament de taques i pigmentació

històries

Els antics egipcis eren coneguts per utilitzar l'aigua de roses i oli de rosa mosqueta en els seus rituals de bellesa. Cleòpatra, la famosa reina d'Egipte, es diu que utilitzava aquest oli com a part del seu ritual de bany per mantenir la seva pell suau i jove.


Oli d'Alvocat


L'oli d'alvocat és un oli vegetal ric en nutrients, àcids grassos i vitamines que ofereix una sèrie d'avantatges per a la pell, els cabells i la salut en general. Aquí tens un resum dels seus usos més comuns:

 

Usos per a la pell:

 

Hidratació profunda: L'oli d'alvocat és molt hidratant i penetrant, proporcionant una hidratació intensa a la pell, especialment a la pell seca o deshidratada.

 

Regeneració cutània: Conté vitamines A, D i E, que ajuden a promoure la regeneració cel·lular i a millorar la textura de la pell, reduint la sequedat, les arrugues i les taques de la pell.

 

Calmant i antiinflamatori: Les propietats antiinflamatòries de l'oli d'alvocat ajuden a alleujar la irritació, la inflamació i la picor de la pell, especialment en casos d'eczema, psoriasi o rosàcia.

 

Protecció solar: L'oli d'alvocat té un baix factor de protecció solar natural i pot ser utilitzat com a ingredient en productes de protecció solar, ajudant a protegir la pell dels danys causats pels raigs UV.

 

Usos per als cabells:

 

Hidratació capil·lar: L'oli d'alvocat és excel·lent per acondicionar i hidratar els cabells secs i danificats, deixant-los suaus, brillants i fàcils de pentinar.

 

Fortificació dels cabells: Els nutrients presents en l'oli, com la biotina, ajuden a fortaleir els cabells, prevenint la ruptura i les puntes obertes.

 

Estimulació del creixement: El massatge amb oli d'alvocat al cuir cabellut pot millorar la circulació sanguínia i estimular el creixement del cabell.

 

Usos per a la salut:

 

Salut cardiovascular: L'oli d'alvocat conté àcids grassos monoinsaturats que poden ajudar a mantenir uns nivells saludables de colesterol i a millorar la salut cardiovascular en general.

 

Suport immunitari: Les vitamines i antioxidants presents en l'oli d'alvocat poden ajudar a reforçar el sistema immunitari, protegint el cos contra infeccions i malalties.

 

Propietats de l'oli d'alvocat:

Hidratant

Regenerador cutani

Calmant

Antiinflamatori

Protecció solar

Hidratant capil·lar

Fortificant capil·lar

Estimulant del creixement

Cardiovascular

Immunomodulador

històries

Els pobles maies i astecs de Mesoamèrica eren els principals usuaris de l'oli d'alvocat per a diverses aplicacions, incloent-hi la cura de la pell i el cabell. Aquests pobles consideraven l'alvocat com un aliment sagrat i utilitzaven diverses parts de la fruita, incloent-hi l'oli, amb finalitats medicinals i cosmètiques.

 

La paraula "alvocat" té una etimologia interessant. Prové del nàhuatl "āhuacatl", que era el nom que els pobles natius de Mèxic donaven a aquesta fruita. En nàhuatl, "āhuacatl" significa literalment "testicle" a causa de la forma i aparença del fruit penjant de l'arbre.


Oli Verge d'Ametlles Dolces


L'oli verge d'ametlles dolces és un oli vegetal ric en nutrients i àcids grassos que ofereix una sèrie d'avantatges per a la pell, els cabells i la salut en general. A continuació, es presenta un resum dels seus usos més comuns:

 

Usos per a la pell:

 

Hidratació intensa: L'oli d'ametlles dolces és lleuger i es pot absorbir fàcilment per la pell, proporcionant una hidratació profunda sense deixar una sensació greixosa.

 

Calma la irritació: Té propietats antiinflamatories i calmants que ajuden a alleujar la irritació i la inflamació de la pell, incloent-hi la pell irritada, vermelles o amb picors.

 

Suavitzant: L'oli d'ametlles dolces suavitza la pell, ajudant a alleujar la sequedat, les asprors i la descamació.

 

Tractament per a les estrisques: És utilitzat per millorar l'aparença de les estrisques, ja que pot ajudar a millorar la elasticitat de la pell i a promoure la seva regeneració.

 

Usos per als cabells:

 

Hidratació capil·lar: L'oli d'ametlles dolces és un excel·lent acondicionador natural que hidrata i suavitza els cabells, deixant-los brillants i fàcils de pentinar.

 

Nutrició del cuir cabellut: Massatjar l'oli d'ametlles dolces al cuir cabellut pot ajudar a hidratar-lo, reduir la sequedat i les escates, i aportar nutrients als fol·licles pilosos.

 

Reducció de l'encrespament: Ajuda a domar els cabells encrespats i a reduir la frisositat, deixant els cabells més llisos i controlats.

 

Usos per a la salut:

 

Salut de la pell: L'oli d'ametlles dolces pot ajudar a millorar diverses condicions de la pell, com l'eczema, la psoriasi i la dermatitis, gràcies a les seves propietats calmants i hidratants.

 

Massatge: És ampliament utilitzat com a oli de massatge, ja que és lleuger, hidratant i té una textura suau que permet un massatge suau i relaxant.

 

Propietats de l'oli verge d'ametlles dolces:

Hidratant

Antiinflamatori

Calmant

Suavitzant

Nutritiu

Reductor d'estríaques

Hidratant capil·lar

Nutritiu del cuir cabellut

Reductor d'encrespament

històries

Els pobles maies i astecs de Mesoamèrica eren els principals usuaris de l'oli d'alvocat per a diverses aplicacions, incloent-hi la cura de la pell i el cabell. Aquests pobles consideraven l'alvocat com un aliment sagrat i utilitzaven diverses parts de la fruita, incloent-hi l'oli, amb finalitats medicinals i cosmètiques.


Oli d'Argània


L'oli d'argània és un oli vegetal ric en nutrients i àcids grassos que ofereix una gran varietat d'avantatges per a la pell, els cabells i la salut en general. Aquí tens un resum dels seus usos més comuns:

Usos per a la pell:

 

Hidratació intensa: L'oli d'argània és excel·lent per hidratar i suavitzar la pell, proporcionant una hidratació profunda i duradora.

 

Anti-envelliment: Gràcies als seus antioxidants, com la vitamina E, l'oli d'argània ajuda a combatre els radicals lliures, reduint els signes d'envelliment prematur com les arrugues i les taques de la pell.

 

Regeneració de la pell: Té propietats regeneradores que poden ajudar a millorar l'aparença de cicatrius, estrisques i altres imperfeccions cutànies, estimulant la renovació cel·lular.

 

Calma la irritació: L'oli d'argània té efectes antiinflamatoris i calmants, alleujant la irritació i la inflamació de la pell, com la causada per erupcions o rosàcia.

 

Tractament per als llavis: És ideal per als llavis secs o gretats, ja que els proporciona hidratació i ajuda a regenerar la pell.

 

Usos per als cabells:

 

Hidratació capil·lar: L'oli d'argània és un excel·lent acondicionador natural que hidrata i suavitza els cabells, deixant-los brillants i sedosos.

 

Protecció contra el dany: Ajuda a protegir el cabell dels danys causats per factors ambientals com el sol, el vent i la contaminació, a més de reduir l'encrespament i la fragilitat.

 

Estimulació del creixement: El massatge amb oli d'argània al cuir cabellut pot millorar la circulació sanguínia i estimular el creixement del cabell.

 

Usos per a la salut:

 

Salut cardiovascular: El consum d'oli d'argània pot ajudar a mantenir uns nivells saludables de colesterol i a millorar la salut cardiovascular.

 

Suport immunitari: Els antioxidants presents en l'oli d'argània poden reforçar el sistema immunitari, protegint el cos contra infeccions i malalties.

 

Digestió saludable: Algunes investigacions suggereixen que l'oli d'argània pot tenir efectes positius en la digestió i el tracte gastrointestinal, alleujant la inflamació i millorant la salut intestinal.

 

Propietats de l'oli d'argània:

Hidratant

Antioxidant

Anti-envelliment

Regenerador cel·lular

Antiinflamatori

Calmant

Capil·lar

Protector

Estimulant del creixement

Cardiovascular

Immunomodulador

Analgèsic

històries

L'ús de l'oli d'argània té arrels antigues. Hi ha evidències que les tribus berberes de l'Àfrica del Nord utilitzaven l'oli d'argània tant per a la cuina com per a fins medicinals ja fa uns 3.500 anys. 

Patrimoni Mundial de la UNESCO: El 1998, els boscos d'argània del Marroc van ser declarats Patrimoni Mundial de la Humanitat per la UNESCO, reconeixent-ne la seva importància biològica i cultural.

Els boscos d'argània juguen un paper crucial en la prevenció de la desertificació i la conservació del sòl a les àrees àrides del Marroc. Les arrels profundes de l'argània ajuden a fixar el sòl i prevenir l'erosió, contribuint a mantenir l'equilibri dels ecosistemes.


Oli de Pipes de Raïm


L'oli de pepites de raïm és conegut per tenir diversos usos beneficiosos per a la pell i la salut, gràcies a les seves propietats nutritives i antioxidants. A continuació, es presenta un resum dels usos principals de l'oli de pepites de raïm:

 

Usos per a la pell:

 

Hidratació: L'oli de pepites de raïm és lleuger i es pot absorir fàcilment per la pell, ajudant a mantenir-la hidratada i suau.

 

Anti-envelliment: Conté antioxidants com la vitamina E i els flavonoides, que poden ajudar a combatre els radicals lliures i minimitzar els signes de l'envelliment, com arrugues i taques de la pell.

 

Regeneració celular: Pot estimular la regeneració cel·lular i promoure la renovació de la pell, ajudant a reduir cicatrius, estrisques i a millorar la seva aparença general.

 

Equilibri de la pell: És adequat per a tot tipus de pell, ja que és lleuger i no greixós, i pot ajudar a regular la producció de greixos en pells grasses.

 

Usos per a la salut:

 

Salut cardiovascular: L'oli de pepites de raïm conté àcid linoleic, que és un àcid grassos omega-6 essencial que pot ajudar a mantenir la salut del cor i reduir el risc de malalties cardiovasculars.

 

Reducció de la inflamació: Els antioxidants presents en l'oli poden ajudar a reduir la inflamació en el cos, contribuint a alleujar els símptomes de malalties inflamatòries com l'artritis.

 

Suport immunitari: Les propietats antioxidants de l'oli poden ajudar a reforçar el sistema immunitari, protegint el cos contra infeccions i malalties.

 

Salut dels cabells: L'oli de pepites de raïm també es pot utilitzar per acondicionar el cabell, ajudant a hidratar-lo i aportant-li brillantor sense deixar una sensació greixosa.

 

Propietats de l'oli de pepites de raïm:

Hidratant

Antioxidant

Anti-envelliment

Regenerador cel·lular

Equilibrant

Cardioprotector

Antiinflamatori

Immunomodulador

Acondicionador dels cabells

històries

Hi ha evidències que indiquen que els antics egipcis utilitzaven l'oli de llavors de raïm amb finalitats culinàries, medicinals i per a la cura de la pell.


Oli de Sèsam, biològic


 

Aquest oli posseeix àcids grassos essencials (Omega 6, Omega 9 i lecitina), fibra, proteïna vegetal en forma d'aminoàcids (algun essencial com la metionina), minerals com el calci, ferro, magnesi i zinc, i també ens aporta valuoses vitamines com la vitamina E. Tots aquests components confereixen a l'oli de sèsam propietats antioxidants, hidratants, emulgents, analgèsiques, hipocolesteromiants i antiinflamatòries. no és comedogènic (no produeix punt negres)

 

Usos per a la pell:

 

Hidratació intensa: L'oli de sèsam és ric en àcids grassos essencials que proporcionen una hidratació profunda i duradora a la pell, deixant-la suau i flexible.

 

Anti-envelliment: Conté antioxidants com la vitamina E i el sèsamol, que ajuden a combatre els radicals lliures i a prevenir l'envelliment prematur de la pell, reduint l'aparició de arrugues i línies d'expressió.

 

Nutrició cutània: L'oli de sèsam és lleuger i es pot absorbir fàcilment per la pell, proporcionant nutrients essencials que ajuden a mantenir-la saludable i radiant.

 

Protecció solar: Els àcids grassos del sèsam poden ajudar a protegir la pell dels danys causats pels raigs UV, actuant com a lleu protector solar natural.

 

Prevenció de la caspa: L'oli de sèsam té propietats antibacterianes i antifúngiques que poden ajudar a combatre la caspa i a mantenir el cuir cabellut saludable.

 

Usos per a la salut:

 

Salut cardiovascular: Els àcids grassos insaturats presents en l'oli de sèsam poden ajudar a mantenir uns nivells saludables de colesterol, reduint el risc de malalties cardiovasculars.

 

Suport digestiu: L'oli de sèsam pot ajudar a millorar la salut digestiva, gràcies a les seves propietats lubricants i suavitzants que ajuden a mantenir un tracte gastrointestinal saludable.

 

Propietats de l'oli de sèsam:

Hidratant

Antioxidant

Anti-envelliment

Nutritiu

Protector solar lleu

Hidratant capil·lar

Fortificant capil·lar

Anticaspa

Cardiovascular

Suport digestiu 

històries

L'oli de sèsam té una llarga història d'ús a l'Índia, la Xina, el Japó i altres països asiàtics. S'ha trobat evidència de l'ús de l'oli de sèsam en textos antics, com ara els Vedas indis, que daten de fa més de 4.000 anys. En la medicina ayurvèdica i la medicina tradicional xinesa, l'oli de sèsam s'utilitza com a remei per a diversos problemes de salut, com ara el dolor articular, les infeccions de la pell i els problemes digestius. A la mitologia xinesa, s'associa l'oli de sèsam amb la immortalitat i l'eterna joventut. Es diu que les deïtats xineses consumien sèsam per mantenir-se joves i sans


Oli de Cànem, biològic


La seva gran riquesa en àcids grassos poliinsaturats, especialment en àcid gamma-linoleic i linoleic, fa que tingui moltes aplicacions terapèutiques (síndrome premenstrual, inflamacions, artritis, etc.) De fet, si el nostre cos té la quantitat d'àcids grassos adequada de sempre es combatrem les malalties de manera més eficaç. És un oli ric en Omega 3 & 6 amb un equilibri ideal entre els 2. És també molt ric en proteïnes i vitamines B1, A, B2, B6, C, D i E.

 

 

 

 

 

Usos per a la pell:

 

Hidratació intensa: L'oli de cànem és ric en àcids grassos essencials que ajuden a mantenir la pell hidratada i suau, especialment en zones seques o deshidratades.

 

Anti-inflamatori: Conté àcids grassos omega-3 i omega-6 que tenen propietats antiinflamatòries, ajudant a alleujar la inflamació de la pell, com ara la causada per l'eczema o la psoriasi.

 

Regeneració cutània: Els àcids grassos i els antioxidants presents en l'oli de cànem poden estimular la regeneració cel·lular i ajudar a millorar l'aparença de la pell, reduint les cicatrius i les taques.

 

Tractament de la pell problemàtica: L'oli de cànem és adequat per a la pell acneica, ja que ajuda a regular la producció de greixos i a prevenir la formació de brots, mentre hidrata i alleuja la inflamació.

 

Usos per a la salut:

 

Salut cardiovascular: Els àcids grassos omega-3 presents en l'oli de cànem poden ajudar a mantenir uns nivells saludables de colesterol i a reduir el risc de malalties cardiovasculars.

 

Suport al sistema immune: Els antioxidants presents en l'oli de cànem poden reforçar el sistema immune, ajudant a protegir el cos contra infeccions i malalties.

 

Reducció del dolor: Alguns estudis suggereixen que l'oli de cànem pot ajudar a reduir el dolor i la inflamació associats amb condicions com l'artritis, gràcies a les seves propietats antiinflamatòries.

 

Propietats de l'oli de cànem:

Hidratant

Antiinflamatori

Regenerador cutània

Equilibrant de la producció de greixos

Cardiovascular

Immunomodulador

Analgèsic

 

històries

L'oli de cànem té una llarga història d'ús a diverses cultures antigues, com ara l'Índia, la Xina i el Mèxic precolombi. S'han trobat evidències de l'ús de cànem per les seves llavors i l'oli a tombes de l'antiguitat, indicant la seva importància com a aliment i medicina.

Es diu que Johannes Gutenberg, l'inventor de la impremta, va fer servir oli de cànem per imprimir la primera Bíblia a la dècada de 1450. Aquest oli era utilitzat per fer la tinta que es gravava en els primers llibres impresos.


Oli de Comí Negre, biològic


L'oli de comí negre és un oli verge extret per pressió en fred dels grans de la Nigella sativa, (no confondre amb el comí blanc, més comú). L'oli de Comí negre és molt ric en àcids grassos poliinsaturats, com linoleic, i eicosenoic, els quals són de gran valor com suplements nutricionals., oferint diversos beneficis per a la pell, la salut i el benestar en general. A continuació, es presenta un resum dels seus usos més comuns:

 

Usos per a la pell:

 

Hidratació intensa: L'oli de comí negre és ric en àcids grassos essencials que ajuden a mantenir la pell hidratada i suau, proporcionant una hidratació profunda i duradora.

 

Anti-inflamatori: Les propietats antiinflamatòries de l'oli de comí negre poden ajudar a alleujar la inflamació de la pell, reduint la irritació i la vermellor associades amb condicions com l'eczema i la psoriasi.

 

Antioxidant: Conté antioxidants com la tiamina i la tioxantina, que ajuden a combatre els radicals lliures i a prevenir l'envelliment prematur de la pell, mantenint-la jove i saludable.

 

Tractament de problemes cutanis: L'oli de comí negre és utilitzat per a tractar diversos problemes de la pell, com ara l'acne, les erupcions cutànies, com l'èczema, la Candida albicans i la psoriasiles, i també  infeccions fúngiques, gràcies a les seves propietats antimicrobianes i curatives.

 

Usos per a la salut:

 

Refuerç del sistema immune: L'oli de comí negre pot ajudar a reforçar el sistema immune, gràcies a les seves propietats immunomoduladores que ajuden a protegir el cos contra infeccions i malalties.

 

Salut respiratòria: S'ha demostrat que l'oli de comí negre té efectes beneficiós per a la salut respiratòria, ajudant a alleujar els símptomes de l'asma, la bronquitis i altres problemes respiratoris.

 

Control del colesterol: El consum d'oli de comí negre pot ajudar a mantenir uns nivells saludables de colesterol, reduint el risc de malalties cardiovasculars.

 

Beneficis digestius:

 

Millora la salut gastrointestinal: L'oli de comí negre pot ajudar a millorar la salut del tracte gastrointestinal, ja que té propietats antibacterianes i antiinflamatòries que poden ajudar a combatre infeccions, gasos i inflamacions a l'intestí.

 

Allevia la indigestió: S'ha utilitzat tradicionalment com a remei natural per a la indigestió, ja que pot ajudar a alleujar les molèsties estomacals, la inflamació i el malestar digestiu.

 

 

Promou la salut del fetge: El consum regular d'oli de comí negre pot ajudar a millorar la salut hepàtica, ja que els seus antioxidants i nutrients poden ajudar a desintoxicar el fetge i a millorar la seva funció.

 

Propietats de l'oli de comí negre:

Hidratant

Antiinflamatori

Antioxidant

Antibacterià

Antifúngic

Immunomodulador

Respiratori

 

Control del colesterol

Digestiu

 

històries

Hi ha mencions al comí negre en diversos textos religiosos. A L'Alcorà (capítol Al-Hadid, el versicle 17) es fa referència a les seves propietats beneficioses per a la salut, mentre que en altres tradicions, com ara la Bíblia, s'ha parlat també de les seves qualitats curatives.

En algunes cultures, es creu que l'oli de comí negre té poders protectors i espirituals. S'ha utilitzat en rituals i pràctiques de benestar, i es considera un símbol de bona salut i prosperitat.


Oli de Lli, biològic


L'oli de lli ve de la llavor de la planta del lli. Aquest oli premsat en fred és ric en àcids grassos de les sèries Omega 3, Omega 6, i Omega 9. Àcids que són essencials per al bon funcionament del sistema nerviós, cardiovascular i que contribueixen a reduir els processos inflamatoris.

L'oli de lli té propietats nutricionals interessants i efectes beneficiosos per a la salut, gràcies principalment a la seva composició, com la gran quantitat de fibra dietètica, àcids grassos poliinsaturats i fitoquímics com els lignans.

L'oli de lli s'utilitza com complement a qualsevol tipus de dieta per aportar les necessitats mínimes.L'oli de llí és un oli ric en àcids grassos, antioxidants i altres nutrients que ofereix diversos beneficis per a la pell, la salut i el benestar en general.

Aquí tens un resum dels seus usos més comuns:

 

Usos per a la pell:

 

Hidratació intensa: Hidrata profundament la pell, proporcionant una hidratació duradora.

 

Antiinflamatori: Alleuja la inflamació cutània, reduint la irritació i la vermellor.

 

Antioxidant: Combat els radicals lliures, prevenint l'envelliment prematur de la pell.

 

Millora de la textura: Suavitza la pell i millora la seva aparença general.

 

Usos per a la salut:

 

Salut cardiovascular: Ajuda a mantenir uns nivells saludables de colesterol, protegint el cor.

 

Suport immune: Reforça el sistema immune, protegint el cos contra infeccions.

 

Salut cerebral: Millora la memòria, la concentració i la funció cognitiva.

 

Propietats de l'oli de llí:

Hidratant

Antiinflamatori

Antioxidant

Millora de la textura de la pell

Cardiovascular

Immunomodulador

Suport cerebral

històries

S'ha trobat evidència de l'ús de llavors de lli com a font d'oli a la cultura neolítica. Al llarg de la història, els grecs antics i els romans van utilitzar l'oli de lli per a fins medicinals, incloent el tractament de ferides i lesions.

Artistes com Leonardo da Vinci i Rembrandt van fer servir l'oli de lli per crear les seves obres mestres. Aquest oli proporciona una bona consistència i secà ràpidament, el que el fa ideal per a la pintura.

En algunes cultures, hi ha llegendes i supersticions relacionades amb l'oli de lli. Per exemple, hi ha qui creu que portar una ampolleta d'oli de lli pot protegir contra el mal de ulls o les forces malignes. Aquestes creences han perdurat durant segles i encara es mantenen en algunes comunitats.


Oli Omega 3-6-9, Powermix


Omega 3-6-9 Power Mix, Oli vegetal pur.

 

La selecció d'olis VOM FASS per a una alimentació òptima amb àcids grassos de primera qualitat. 'Els greixos "bons" són essencials per a una bona salut!

 

Menjar olis i greixos és, en una paraula, benefeciós. No obstant això, és important ingerir els greixos correctes (àcids grassos essencials, és a dir, Omega 3, 6 i 9), en quantitats adequades. Tot això, és necessari per a una alimentació òptima. Nombrosos estudis internacionals han demostrat que els àcids grassos essencials en particular (Omega 3 i 6), ajuden a reduir el risc de diversos càncers, malalties cardiovasculars, al·lèrgies, artritis, èczema, depressió, cansament i infeccions.

 

En cap cas és recomanable eliminar completament els greixos de la nostra alimentació, especialment els poliinsaturats (essencials).

Tot el contrari! Això impedeix la ingestió de substàncies nutritives necessàries i incrementa el risc de malalties. El mateix resultat nociu s'obté a l'ingerir massa greixos "saturats", fonamentalment greixos durs animals, en forma de formatge, carn, mantega, xocolata, etc.

 

"Greixos bons" - "Greixos dolents"

 

La norma és: "els greixos que contenen àcids grassos insaturats són beneficioses per a l'organisme".

Malauradament, els habitants dels països desenvolupats mengen massa greixos "saturats" i això sol perjudicar l'organisme. Moltes vegades, no som conscients d'ingerir aquestes greixos, ja que sovint estan "amagats". On més quantitat d'àcids grassos saturats trobem, és en productes a base de carn, llet, així com en postres i dolços. És cert que el nostre organisme pot utilitzar com àcids grassos saturats com a font d'energia, però no cal ingerir-los ja que és capaç de produir-los per si mateix. Tot i això últim, no parem de menjar-los en excés.

 

En comparació, ingerim molt poc dels greixos bons insaturat (Omega 3, 6, 9) que poden ajudar al nostre organisme. Alguns greixos poliinsaturats, com l'àcid linoleic i l'àcid linolènic (més coneguts com àcids grassos Omega 6 i Omega 3) pertanyen als greixos essencials. Essencial significa en aquest cas "vital", és a dir, que sense aquests àcids grassos el nostre cos no funciona correctament. Només pot rebre aquests àcids grassos des de fonts externes. Una alimentació òptima, per tant, sempre inclou la combinació d'aquests dos àcids grassos essencials.

 

"Omega 3-6-9 Power Mix" VOM FASS

Amb el nostre "Omega 3-6-9 Power Mix" complim amb aquest requisit! Aquesta selecció d'olis no només té bon gust, sinó que també conté una combinació òptima dels beneficiosos i essencials àcids grassos Omega 3 i 6, que podem donar conscientment al nostre cos juntament amb els importants àcids grassos monoinsaturats Omega 9.

L'oli "Omega 3-6-9 Power Mix" és una selecció de diversos olis de primera qualitat: oli de cànem, de lli, de germen de blat, de colza, d'avellana, de llavors de raïm i de nou de cedre. La barreja corespon als respectius percentatges d'àcids grassos.

 

Hi ha una pràctica simple que ha estat científicament aprovada:

Els greixos, independentment del seu tipus, no han d'excedir el 25% de la presa de calories diària. Això totalitza, segons l'edat i el sexe, un màxim de 50 a 75 grams, en altres paraules, 5 a 7 culleres soperes d'olis i greixos al dia.

Comproveu que el cos rebi els greixos que necessita i protegiu-vos dels greixos "amagats" que són majoritàriament saturats. Rebrà el suport necessari amb "Omega 3-6-9 Power Mix": afegeix simplement 1 o 2 culleres soperes en els seus cereals i iogurts o utilitza'l a la amanida. Et donarà una base excel·lent per a una dieta equilibrada.

 

El nostre consell: conservi aquest oli en un lloc fresc i sec.


Oli de Ricí


L'oli de ricí és un oli vegetal ric en àcids grassos i altres nutrients que ofereix una gran varietat d'usos beneficiosos per a la pell, la salut i els cabells. A continuació, es presenta un resum dels seus usos més comuns:

 

Usos per a la pell:

 

Hidratació intensa: L'oli de ricí és molt espès i penetrant, proporcionant una hidratació profunda i duradora a la pell, especialment en zones seques o deshidratades.

 

Neteja de la pell: És utilitzat com a netejador natural per eliminar la brutícia, l'excés de greix i les impureses de la pell, deixant-la neta i fresca.

 

Suavitat i elasticitat: Ajuda a suavitzar la pell i a millorar la seva elasticitat, reduint la presència de línies fines i arrugues.

 

Tractament de les taques de la pell: S'utilitza per reduir la pigmentació irregular i les taques fosques, ja que pot ajudar a uniformitzar el to de la pell.

 

Usos per a la salut:

 

Laxant natural: L'oli de ricí és conegut per tenir propietats laxants suaus, ajudant a alleujar el restrenyiment i a millorar la salut digestiva.

 

Antiinflamatori: Pot ajudar a alleujar la inflamació interna i externa, reduint la inflamació de les articulacions, músculs o altres teixits.

 

Estimulació del sistema immune: Alguns estudis suggereixen que l'oli de ricí pot ajudar a reforçar el sistema immune, protegint el cos contra infeccions i malalties.

 

Usos per als cabells:

 

Hidratació capil·lar: L'oli de ricí és excel·lent per hidratar els cabells secs i danyats, penetrant profundament per proporcionar una hidratació intensa.

 

Foment del creixement del cabell: Massatjar l'oli de ricí al cuir cabellut pot estimular la circulació sanguínia i fomentar el creixement del cabell.

 

Fortificació dels cabells: Ajuda a fortaleir els cabells i a prevenir la ruptura, millorant la seva resistència i flexibilitat.

 

Propietats de l'oli de ricí:

Hidratant

Netejador natural

Suavitat i elasticitat de la pell

Tractament de taques

Laxant natural

Antiinflamatori

Estimulació del sistema immune

Hidratant capil·lar

Foment del creixement del cabell

Fortificació dels cabells

 

Aquestes propietats converteixen l'oli de ricí en un ingredient versàtil i beneficiós per a la pell, la salut i els cabells. Si bé ofereix nombrosos avantatges, és important recordar que algunes persones poden ser al·lèrgiques o experimentar irritació cutània amb l'ús d'aquest oli, per la qual cosa és recomanable fer una prova de sensibilitat abans de utilitzar-lo ampliament.

històries

S'ha trobat evidència de l'ús de l'oli de ricí en l'antic Egipte, on es creia que tenia propietats curatives per a diverses afeccions.

Es diu que l'actriu Marilyn Monroe era una gran defensora de l'oli de ricí i que el utilitzava regularment per mantenir la seva pell suau i radiant. Aquesta anècdota ha contribuït a la popularitat de l'oli de ricí en el món de la bellesa.


Oli Verge D'Avellanes


L'avellana és el fruit oleaginós que conté més quantitat de lípids. El seu oli vegetal, compost per nombrosos àcids grassos essencials, li atorga propietats nutritives i molt hidratants per al cutis. La seva suavitat és ideal pells fràgils que envermellen amb facilitat, ja que les mantindrà terses. Les aplicacions terapèutiques també resulten interessants, ja que no deixa cap pel·lícula greixosa sobre la pell i facilita la penetració en profunditat.

 

Usos per a la pell:

 

Hidratació: L'oli d'avellanes és excel·lent per hidratar la pell seca i deixar-la suau i flexible.

Nutrició cutània: Gràcies als àcids grassos essencials, vitamines i minerals, proporciona una nutrició profunda a la pell.

 

Antienvelleiment: els antioxidants presents en l'oli ajuden a combatre els radicals lliures, prevenint els signes de l'envelliment prematur com les arrugues i les taques.

Calmant: té propietats antiinflamatòries que poden alleujar la picor, la irritació i la rosada de la pell.

Regeneració: estimula la regeneració cel·lular, ajudant a reparar la pell danyada per factors externs com el sol o la contaminació.

Penetrant: aquest oli vegetal és ideal per fer massatges musculars i, gràcies a la seva fluïdesa, és capaç de penetrar a l'epidermis sense deixar cap rastre oliós a la superfície cutània. Arriba fins a la hipodermis (la capa més profunda de la pell) i fins i tot els músculs. 

Regula el sèu: l'oli vegetal d'Avellana regula la producció de sèu a les pells greixoses i aconsegueix suavitzar les pells més seques i sensibles.

 

Usos pels cabells:

 

L'oli verge d'avellanes hidrata, fortaleix i redueix el frizz del cabell, aportant suavitat, brillantor i estimulant el creixement saludable. 

 

Usos per a la salut:

 

Salut cardiovascular: els àcids grassos omega-3 presents en l'oli d'avellanes poden ajudar a reduir el colesterol i millorar la salut del cor.

Salut del cervell: els omega-3 també són beneficiosos per al cervell i poden ajudar a millorar la memòria i la funció cognitiva.

Salut òssia: els minerals com el calci, el fòsfor i el magnesi ajuden a mantenir ossos forts i sans.

Salut de la pell: en prendre-ho internament, els nutrients de l'oli d'avellanes poden beneficiar la salut de la pell des de dins cap a fora.

Salut general: l'oli d'avellanes pot proporcionar beneficis generals per a la salut, com reforçar el sistema immune i millorar la digestió.

Antilitiàsic: entre altres virtuts, aquest oli vegetal afavoreix l'eliminació de càlculs renals.

Antianèmic: aquest oli vegetal combat la manca de ferro de l'organisme i és ideal tant per a nens en ple creixement com per a persones convalescents.

Antihelmíntic: aquest oli vegetal combat les parasitosis intestinals, com la causada per la tènia.

Hipotensiu: afavoreix la circulació i el drenatge.

 

Atenció! En cas d'al·lèrgia als fruits secs, consulteu un metge abans de qualsevol utilització.

 

Propietas de l'oli verge d'avellanes: 

Hidratació

Nutrició cutània

Antienvelleiment

Estimula el creixement saludable dels cabells

Calmant

Regeneració

Salut cardiovascular

Salut del cervell

Salut òssia

històries

Una obra literària que fa menció a l'oli de avellanes és "El Perfum: Història d'un assassí" de Patrick Süskind. En aquesta novel·la, el protagonista, Jean-Baptiste Grenouille, utilitza oli de avellanes per a una de les seves creacions aromàtiques, destacant les qualitats olfactives i sensorials d'aquest oli en el context de la perfumeria.


Oli de Pipes de Carbassa


També anomenat Or verd d'Estiria, aquest oli està dotat amb un distintiu o marca de qualitat i s'obté de les llavors d'una varietat de carbassa exclusiva d'Estiria (regió al sud-est d'Àustria, veïna amb Eslovènia). Les seves llavors creixen faltes de tegument o membrana envoltoria.

L'oli de llavors de carbassa d'Estíria és conegut per les seves excel·lents propietats nutricionals i beneficis per a la salut. Aquest oli, premsat a fred, ofereix una aroma i sabor intensos, a més de ser ric en àcids grassos essencials, antioxidants, vitamines i minerals.

 

Les propietats d'aquest oli inclouen: 

 

Beneficis per a la salut cardiovascular: ric en àcids grassos omega-3 i omega-6, ajuda a reduir el colesterol LDL i millora la salut del cor i les artèries.

Suport a la salut de la pròstata: els fitosterols poden reduir els símptomes de l'hiperplàsia benigna de pròstata i mantenir-la saludable.

Reforç del sistema immune: conté minerals com el zinc i el magnesi, així com antioxidants com la vitamina E, que estimulen el sistema immune i protegeixen contra infeccions i malalties.

Millora de la salut òssia: font de minerals com el magnesi, el fòsfor i el zinc, essencials per a la salut òssia i per prevenir l'osteoporosi.

L'oli de llavors de carbassa té diverses propietats beneficioses per al sistema digestiu i intestinal:

Ric en fibra: les llavors de carbassa són una font rica en fibra, que ajuda a millorar la digestió i a mantenir el trànsit intestinal regular.

Antiparasitàri: s'ha suggerit que les llavors de carbassa poden ajudar a eliminar els paràsits intestinals, com els cucs.

Antiinflamatori: conté antioxidants i àcids grassos omega-3 que poden ajudar a reduir la inflamació en el tracte digestiu, beneficiant aquells amb problemes com la colitis ulcerosa o la malaltia de Crohn.

Reguladores del sucre en sang: els estudis indiquen que l'oli de pipes de carbassa pot ajudar a reduir els nivells de sucre en sang, cosa que podria ser beneficiosa per a les persones amb diabetis o resistència a la insulina.

Suport a la salut del fetge: L'oli de llavors de carbassa pot ajudar a protegir el fetge i a millorar la seva salut, ja que conté nutrients importants com el zinc i el magnesi.

 

Propietats de l'oli de Pipes de Carbassa:

Beneficis per a la salut cardiovascular

Suport a la salut de la pròstata

Reforç del sistema immune

Millora de la salut òssia

Suport a la salut de la pell

 

Propietats estomacals d'indigestió i acidesa estomacal

Antioxidants, protegeix les cèl·lules de l'intestí

Relaxa els músculs del tracte digestiu

Antiinflamatori que pot millorar la síndrome de l'intestí irritable

Contribueix intestinalment a una millor absorció dels nutrients i un funcionament més eficient

històries

Les llavors de carbassa eren utilitzades com a aliment a l'antiga Grècia i Roma, i fins i tot es trobaven en tombes egípcies com a aliment per al viatge a l'altre món. El seu ús com a oli té arrels antigues a Europa i Amèrica del Nord.

Una altra referència literària que inclou l'oli de pipes de carbassa és a la novel·la "Orgull i prejudici" de Jane Austen. En una escena memorable, el personatge de Mr. Collins elogia els productes dels jardins de Lady Catherine de Bourgh, incloent-hi l'oli de carbassa.

Una altra referència literària és a la novel·la "Dràcula" de Bram Stoker. En aquesta obra clàssica del gènere de terror, l'oli de carbassa és esmentat com un dels ingredients utilitzats en la cuina transil·lvana.


Oli Verge de Nous


 

L'oli verge de nous és un oli vegetal ric i aromàtic, elaborat a partir de la pressió a fred de nous fresques. És conegut pel seu alt contingut en àcids grassos omega-3, antioxidants i vitamina E, que ofereixen una gran varietat de beneficis per a la salut i la pell.

 

Per a la salut:

Contribueix a mantenir la salut cardiovascular mitjançant la reducció dels nivells de colesterol LDL, gràcies als àcids grassos omega-3.

Els antioxidants presents en l'oli de nous protegeixen les cèl·lules del cos contra els danys causats pels radicals lliures, ajudant a prevenir diverses malalties.

La seva riquesa en nutrients com la vitamina E ofereix beneficis antiinflamatoris i protegeix el sistema cardiovascular.

 

Per a la pell:

Proporciona una hidratació intensa, essencial per mantenir una pell sana i radiant.

El contingut d'àcids grassos omega-3 i antioxidants ajuda a combatre els signes de l'envelliment prematur, com arrugues i línies fines.

Alleuja la irritació i la inflamació de la pell, oferint un alleujament natural per a problemes com la rosàcia o l'acne.

Estimula la regeneració cel·lular, ajudant a reparar la pell danyada i a promoure un aspecte més jove i saludable.

Millora la elasticitat de la pell, ajudant a mantenir-la ferma i tonificada, i reduint la flaccidesa associada amb l'envelliment cutani.

 

 

Propietats de l'oli verge de Nous:

Hidratació intensa.

Combat els signes de l'envelliment cutani.

Alleuja la irritació i la inflamació.

Estimula la regeneració cel·lular.

Millora la elasticitat de la pell.

Protegeix contra els danys causats pels radicals lliures.

Manté la salut cardiovascular.

històries

Es troba referències de l'ús d'aquest oli en diferents cultures antigues com la grega i la romana. En la Bíblia, els nous són esmentats com a símbol de saviesa i coneixement, i l'oli de nous pot tenir associacions espirituals en algunes tradicions religioses.

A la Bíblia, l'oli de nous també esmentat com a ingredient per a l'ungüent sagrat utilitzat en els rituals religiosos i de consagració. A l'Antic Testament, en l'Exodus 30:22-25, es detallen les instruccions per a la preparació de l'ungüent sagrat, que incloïa oli d'oliva, mirra, canyella, cassia i oli de nous.


Oli verge extra de Coco


L'oli verge extra de coco és un oli vegetal ric i aromàtic que s'extreu de la polpa del coco madur. Conegut per les seves múltiples aplicacions i beneficis per a la pell i la salut.

 

Ús per a la pell:

 

L'oli de coco penetra profundament en la pell, proporcionant-hi una hidratació duradora i deixant-la suau i flexible.

Les propietats antiinflamatòries de l'oli de coco ajuden a alleujar la irritació cutània i a reduir la inflamació causada per problemes com l'acne o l'eczema.

Gràcies a les seves propietats antibacterianes, l'oli de coco pot ajudar a combatre les bactèries que causen l'acne, alhora que calma la pell inflamada.

Els antioxidants presents en l'oli de coco ajuden a protegir la pell dels danys causats pels radicals lliures, retardant així els signes de l'envelliment prematur com les arrugues i les taques.

L'oli de coco conté àcid làuric, que té propietats antifúngiques, ajudant a combatre infeccions fúngiques com la candidiasi i altres problemes de la pell causats per fongs.

 

Ús per als cabells:

Hidratació i condicionament: L'oli de coco penetra en la fibra capil·lar, hidratant-la profundament i deixant els cabells suaus, brillants i acomodats.

Els nutrients presents en l'oli de coco ajuden a estimular el creixement dels cabells, reduint la caiguda i augmentant el volum i la densitat.

Les propietats antibacterianes i antifúngiques de l'oli de coco poden ajudar a combatre la caspa i a mantenir el cuir cabellut sa i equilibrat.

L'oli de coco forma una capa protectora al voltant dels cabells, protegint-los dels danys causats pel sol, la calor i els productes químics.

 

En resum, l'oli verge extra de coco és un ingredient versàtil amb nombrosos beneficis per a la pell, els cabells i la salut. Des de la seva capacitat d'hidratació i antiinflamatòria fins al seu suport al metabolisme i la salut cardiovascular, aquest oli ofereix una solució natural per a diverses necessitats de salut, bellesa i cuidat capil·lar.

 

Propietats de l'oli verge extra de Coco:

Hidrata intensament

Antiinflamatori

Tracta l'acne

Combat l'envelliment prematur

Antifúngic

Hidrata i condiciona i estimula el creixement dels cabells

Tracta la caspa

històries

S'ha trobat evidència de l'ús de l'oli de coco en reculls antics de medicina ayurvèdica i tradicions de bellesa hindús i asiàtics. Un altre exemple prové dels textos ayurvèdics, com el Charaka Samhita i el Sushruta Samhita, que són dos dels textos mèdics més antics de l'Índia. En aquests textos, l'oli de coco s'utilitza en diverses preparacions terapèutiques i remeis casolans per a tractar problemes de pell, promoure la salut del cabell i millorar la digestió.


Oli de Jojoba


L'oli de jojoba és un producte natural altament valorat conegut per les seves nombroses propietats beneficioses per a la pell i la salut. A diferència d'altres olis vegetals, l'oli de jojoba no és un oli en sentit estricte, sinó una cera líquida que s'extreu de les llavors de la planta de jojoba (Simmondsia chinensis).

Aquesta cera líquida és rica en nutrients i antioxidants que ofereixen una hidratació intensa, ajuden a equilibrar els nivells d'oli de la pell i promouen la regeneració cel·lular. A més, l'oli de jojoba és no comedogènic, el que significa que no obstrueix els porus, fet que el converteix en una excel·lent opció per a tot tipus de pells, inclosa la pell grassa i la pell amb tendència a l'acne.

 

A continuació, s'enumeren algunes de les propietats i beneficis principals de l'oli de jojoba per a la pell i la salut:

 

L'oli de jojoba proporciona una hidratació profunda sense deixar una sensació greixosa a la pell.

Ajuda a regular la producció d'oli de la pell, la qual cosa és beneficiosa per a persones amb pell greixosa o amb tendència a l'acne.

Les propietats antiinflamatòries de l'oli de jojoba ajuden a calmar la pell irritada i inflamada, reduint la vermellor i la irritació.

Gràcies als seus antioxidants, l'oli de jojoba ajuda a protegir la pell dels danys causats pels radicals lliures, retardant així el procés d'envelliment cutani.

Estimula la regeneració cel·lular, ajudant a reparar i revitalitzar la pell danyada o envelleïda.

 

En resum, l'oli de jojoba és un ingredient versàtil i beneficiós que proporciona hidratació, equilibri, calmant i protecció per a la pell i la salut en general. És un aliadat natural per a mantenir la pell saludable i radiant en qualsevol època de l'any.

 

Propietats de l'oli verge extra de Jojoba:

Hidrata intensament la pell

Equilibra els nivells d'oli cutani

Té propietats antiinflamatòries

Actua com a antioxidant, retardant el procés d'envelliment cutani

Estimula la regeneració cel·lular

històries

El 1985, investigadors de la Universitat de Califòrnia a Riverside van descobrir que les llavors de jojoba contenien una substància anomenada simmondsina, que té propietats inhibidores del creixement de les cèl·lules canceroses. Aquesta descoberta va suscitar un viu interès per la recerca sobre les llavors de jojoba i el seu potencial medicinal en la lluita contra el càncer. Tot i que els estudis continuen, aquesta descoberta posa de manifest el potencial de la jojoba en la recerca mèdica.


Oli de Càrtam


L'oli de cartam, és un oli vegetal que s'obté de les llavors de la planta de cártamo (Carthamus tinctorius). Aquest oli té una àmplia gamma d'usos beneficiosos per a la pell i la salut. A continuació, es proporciona un resum dels seus usos:

 

Hidratació de la pell: L'oli de cartam és ric en àcids grassos essencials com l'àcid linoleic, el qual ajuda a mantenir la pell hidratada i suau.

Antiinflamatori: Gràcies als seus components antiinflamatoris, l'oli de cartam pot ajudar a alleujar irritacions de la pell, com ara la rosàcia o la dermatitis.

Antienvelliment: Aquest oli conté antioxidants que poden ajudar a reduir els signes d'envelliment prematur de la pell, com les arrugues i les línies fines.

Regeneració de la pell: L'oli de cartam pot estimular la regeneració cel·lular, ajudant a reparar la pell danyada per factors ambientals o per problemes de la pell com l'acne.

Control de la caspa: En aplicar-se al cuir cabellut, l'oli de cartam pot ajudar a combatre la caspa i a mantenir un cuir cabellut saludable.

Reducció de l'acne: Gràcies a les seves propietats antibacterianes i antiinflamatòries, l'oli de cartam pot ajudar a reduir l'aparició de l'acne, combatent les bactèries que causen les erupcions cutànies i calmant la inflamació associada. Això pot conduir a una pell més clara i uniforme.

 

Propietats de l'oli de Càrtam:

Hidratació intensa de la pell

Acció antiinflamatòria que alleuja irritacions cutànies

Capacitat antioxidante que ajuda a combatre els signes de l'envelliment cutani

Estimula la regeneració cel·lular per a reparar la pell danyada

Efecte positiu en el control de la caspa i en la salut del cuir cabellut

En conjunt, l'oli de cartam ofereix una sèrie de beneficis per a la pell i la salut, gràcies a les seves propietats hidratants, antiinflamatòries i antioxidants

Reducció de acne

històries

S'ha trobat evidència de la seva utilització a l'antiga Babilònia i Egipte, on es va utilitzar tant per a fins culinaris com medicinals.En algunes cultures, s'ha considerat l'oli de cartam com a un afrodisíac natural i s'ha utilitzat com a tal durant segles. En la literatura clàssica, l'oli de cartam pot aparèixer com un símbol de riquesa i opulència.