"SI NO T'HO POTS MENJAR, NO T'HO POSIS A LA PELL",                                                                                                                                                            és qüestió de sentit comú...


Tenint en compte que treballem amb productes de temporada, podeu consultar la disponibilitat d'aquests desplegant la pestanya d'enviaments a la barra del menú.


Quan pensem en cosmètica natural lliure de químics per a la cura de la pell, sovint ens compliquem la vida buscant cremes ecològiques, o preparant les nostres, fetes a casa a base de fórmules amb ingredients difícils de trobar.

 

Però cada cop més sovint, més gent sap que amb els olis vegetals tenim tot el que necessitem de forma natural, senzilla i eficaç, per tenir cura de la nostra salut, pell i cabells. L'únic requisit és que siguin olis purs, extrets a baixes temperatures, comestibles i de preferència, ecològics. 

 

 

Un cop proves aquesta cosmètica simple i natural, difícilment ens tornarà a temptar cap crema comercial ni les seves promeses. Els olis naturals rendeixen molt, l'olor desapareix poc després de l'aplicació i en cap cas es brilla. A la llarga surten més econòmics que els productes processats, donant resultats òptims i saludables. La gran pregunta: però brillaré i em fregiré? La resposta és senzilla, si l'oli és pur, com hem explicat abans, la pell l'absorbirà en breus minuts i no brillarem i menys ens fregirem.

Importantíssim!!!! No hidratem la pell, la nodrim. La hidratació de la pell es fa principalment bevent aigua i menjant fruita i verdures. Tot i que diem comunament, "hidratar la pell" hauríem de dir alimentar la pell, i si ho fem amb oli no processat, aconseguim frenar la hidratació de la pell i alimentar-la perquè es regeneri.

 Sabies...que l'àcid linolènic (un àcid gras del tipus omega-3) és un dels àcids grassos essencials millor coneguts i una de les substàncies o molècules primeres a partir de les quals l'organisme sintetitza àcids grassos insaturats imprescindibles per a la vida? Atès que l'organisme no és capaç de sintetitzar àcid linolènic per si mateix, aquest s'ha d'aportar a través de la dieta o aplicant-lo sobre la pell. 


Oli de Rosa Mosqueta, biològic


Oli d'Alvocat


Oli Verge d'Ametlles Dolces

 

 


Oli d'Argan, biològic

 

 

en què creix l'argània. Per produir 1 litre d'aquest oli s'utilitzen les llavors dels pinyols d'aproximadament 100 quilos de fruit. Aquest oli, de color ambre, és ric en àcids grassos insaturats, conté fins a un 80% (l'oli d'oliva té al voltant d'un 73%), dels quals un 43% són monoinsaturats. Proporciona aproximadament un 37% d'àcids grassos essencials (àcid linoleic, àcid oleic, àcid palmític, àcid esteàric, i vitamina E (també en major quantitat que l'oli d'oliva). És per la proporció d'aquesta vitamina antioxidant, per la qual l'oli d'argània se li atorguen propietats molt beneficioses per a la pell, alhora que retarda que el mateix oli es torni ranci. És apreciat pel seu efecte antienvelliment per la gran quantitat d'antioxidants i els seus poders curatius. A més té efecte antisèptic i fungicida. Els dermatòlegs recomanen l'oli d'argània perquè alleuja les cremades del sol i per combatre malalties dermatològiques com la neurodermitis i la psoriasi. Segons el metge alemany Dr. Peter Schleicher, només cal prendre dues culleretes al dia per gaudir dels efectes curatius d'aquest oli.

 

Propietats: arrugues, antioxidant, antisèptic, malalties de la pell, fungicida, cremades, cremades de sol, ungles, cabells. 


Oli de Pipes de Raïm

L'oli de llavor de raïm és ideal per a tractar pells debilitades o un teixit danyat, per les seves qualitats regeneratives i reestructurants que permeten un millor control de la hidratació de la pell. A més, les proantocianidines procedents de les llavors de raïm són potents inhibidors de reaccions perjucidials per a la salut cutània com poden ser la radiacions UV. És per això que aquests polifenols naturals o flavonoides resulten molt beneficiosos per a efectes antiaging o anticancerígens, sobretot si les radiacions nocives són la causa més directa.

En general, i gràcies a tots aquests beneficis que ens aporta l'oli de llavor de raïm, pot usar-se com a ingredient emolient, protector i antiaging, amb un gran poder antioxidant i adequat per a tot tipus de pells. Per la seva agradable textura, també pot usar-se  per a després de l'afaitat.

 

Propietats: antioxidant, emol·lient, calmant, regeneratiu, antiedat, inhibidor reaccions UV, cicatrius.

 


Oli de Sèsam, biològic

 

 

Aquest oli posseeix àcids grassos essencials (Omega 6, Omega 9 i lecitina), fibra, proteïna vegetal en forma d'aminoàcids (algun essencial com la metionina), minerals com el calci, ferro, magnesi i zinc, i també ens aporta valuoses vitamines com la vitamina E. Tots aquests components confereixen a l'oli de sèsam propietats antioxidants, hidratants, emulgents, analgèsiques, hipocolesteromiants i antiinflamatòries. Es tracta d'un excel·lent producte hidratant i nutritiu per a la pell que no deixa un aspecte gras, s'absorbeix ràpidament i estimula les seves defenses naturals. L'oli de sèsam està especialment indicat per a pells sensibles i amb afeccions relacionades amb la mala circulació. Oli d'acció regenerant, perfecte per a massatges tractants i/o reconfortants (per la seva acció calorífera, calma el sistema nerviós). Hidrata els llavis, regenera i protegeix per la seva acció natural com factor de protecció solar.

Ideal com mascareta en cabells molt secs, o en cuir cabellut amb crostes. Tonifica la pell, per la qual cosa resulta molt indicat en els tractaments contra la flacciditat i també per a mans danyades amb l'arribada del fred, mantenint la pell sense asprors ni esquerdes. Evita l'entumiment i alleuja el cansament dels peus. No és comedogènic (no produeix punt negres).

 

Propietats:  revitalitzant cutani, depuratiu, purificador, antioxidant, reafirmant, analgèsique, antiinflamatòrie, no és comedogènic (no produeix punt negres), massatges.

 


Oli de Cànem, biològic

La seva gran riquesa en àcids grassos poliinsaturats, especialment en àcid gamma-linoleic i linoleic, fa que tingui moltes aplicacions terapèutiques (síndrome premenstrual, inflamacions, artritis, etc.) De fet, si el nostre cos té la quantitat d'àcids grassos adequada de sempre es combatrem les malalties de manera més eficaç. És un oli ric en Omega 3 & 6 amb un equilibri ideal entre els 2. És també molt ric en proteïnes i vitamines B1, A, B2, B6, C, D i E.

 

Aplicat a un nivell extern pot ajudar en molts casos de picors, al·lèrgies, èczema i diversos problemes de pell. Aplicat sobre les ungles també s'observa que milloren la seva fortalesa. La seva riquesa en sals minerals, vitamines i àcids grassos el fan un ingredient ideal per a sabons, gels de banys, cremes i xampús.

Ideal com a oli per la pell del cos, per a massatges ja que a part que beneficia molt la pell, s'absorbeix ràpidament i no queda grassa. 

 

L'oli de cànem (Cannabis sativa) s'obté de la planta Cànem que prové de la família de les cannabàcies específicament del cànnabis. L'extracció es fa en fred perquè mantingui la seva qualitat. Aquest aliment és particularment ric en àcids grassos essencials, fonamentals per al procés metabòlic. També contribueix en l'organisme a la formació de les molècules anomenades icosanoides (que participen en els processos d'inflamació, facilitant a l'organisme el control l'equilibri del dolor i la temperatura del cos).

 

Propietats: cardiovascular, antiinflamatori, molt digest, és ideal per a pell seca i madura, pell sensible i irritada o i cabells fins i secs, emolient, nutritiu, penetra molt ràpidament i no deixa la pell grassa, antiedat, anti-arruga, reparador (ideal per cuperosi), ajuda a tractar problemes de èczema, estimula creixement del cabell, reforça ungles i cabell.



Oli de Comí Negre, biològic

L'oli de comí negre és un oli verge extret per pressió en fred dels grans de la Nigella sativa, (no confondre amb el comí blanc, més comú). L'oli de Comí negre és molt ric en àcids grassos poliinsaturats, com linoleic, i eicosenoic, els quals són de gran valor com suplements nutricionals. Les llavors de Nigella sativa han estat usades com a condiment i com a remei terapèutic; són estimulants digestius, carminatives (que afavoreix l'expulsió dels gasos desenvolupats en el tub digestiu), diürètiques, antihelmínticas (que actua contra els cucs paràsits) i antiasmàtiques. El comí negre deu la major part de les seves propietats a l'aldehid cumínico o cuminal, principi actiu present en el seu oli essencial, que permet el seu ús com a tònic estomacal i estimulant intestinal pel que s'usa en el tractament de la inapetència, el restrenyiment, l'aerofàgia o les digestions pesades. També en tractament d'afeccions broncopulmonars, pel seu poder analgèsic i antimicrobià.

Un altre efecte interessant del comí negre és que augmenta la resposta immunitària, reforça les defenses de l'organisme contra els nombrosos agents patògens, especialment els bacteris, virus, fongs i paràsits. Igualment, ajuda a combatre les al·lèrgies (pol·len, febre del fenc, etc.), i té també una acció beneficiosa per als problemes de la pell com l'èczema, la Candida albicans i la psoriasi. En la lluita i la prevenció del càncer pel mètode nutricional, el comí negre s'utilitza per contrarestar els efectes de la quimioteràpia i associat al gingebre per atenuar les nàusees.

 

Propietats: aerofàgia, al·lèrgies, asma, bronquis, diürètic, malalties de la pell, inapetència, nàusees (+ gingebre), sistema de defensa, trànsit intestinal (laxant, regula, digestiu), vermicida

 


Oli de Lli, biològic

L'oli de lli o de llinosa ve de la llavor de la planta del lli. Aquest oli premsat en fred és ric en àcids grassos de les sèries Omega 3, Omega 6, i Omega 9. Àcids que són essencials per al bon funcionament del sistema nerviós, cardiovascular i que contribueixen a reduir els processos inflamatoris.

L'oli de lli té propietats nutricionals interessants i efectes beneficiosos per a la salut, gràcies principalment a la seva composició, com la gran quantitat de fibra dietètica, àcids grassos poliinsaturats i fitoquímics com els lignans.

L'oli de lli s'utilitza com complement a qualsevol tipus de dieta per aportar les necessitats mínimes.

Vitamines del grup B i Lecitina: vitamines B1, B2, B3 i, especialment, B6. Totes intervenen en els processos d’assimilació dels nutrients energètics (hidrats de carboni, greixos i proteïnes) essencials per al bon funcionament del sistema nerviós. Aquestes vitamines també són importants per a la formació de glòbuls vermells, la síntesi de material genètic i la producció d’hormones sexuals. La lecitina és una substància present en la membrana de totes les nostre cèl·lules. Sembla que millora el rendiment intel·lectual.

 

Propietats: Antioxidant, afeccions de la pell (èczema, psoriasi, dermatitis, etc.), regenera mucoses (ulls secs, etc.), contra acne, nodreix cabell, contra cremades, reforça ungles.

Prevé trastorns cardiovasculars, problemes hormonals i trastorns menopàusics, reforça sistema immunològic (al·lèrgies, etc.) millora trànsit intestinal i digestió, laxant, antiinflamatori, contra asma, millora nivells colesterol, afavoreix funcionament hepàtic.

 


Oli Omega 3-6-9, Powermix

OOmega 3-6-9 Power Mix

Oli vegetal pur

 

La selecció d'olis VOM FASS per a una alimentació òptima amb àcids grassos de primera qualitat. 'Els greixos "bons" són essencials per a una bona salut!

 

Menjar olis i greixos és, en una paraula, benefeciós. No obstant això, és important ingerir els greixos correctes (àcids grassos essencials, és a dir, Omega 3, 6 i 9), en quantitats adequades. Tot això, és necessari per a una alimentació òptima. Nombrosos estudis internacionals han demostrat que els àcids grassos essencials en particular (Omega 3 i 6), ajuden a reduir el risc de diversos càncers, malalties cardiovasculars, al·lèrgies, artritis, èczema, depressió, cansament i infeccions.

 

En cap cas és recomanable eliminar completament els greixos de la nostra alimentació, especialment els poliinsaturats (essencials). Tot el contrari! Això impedeix la ingestió de substàncies nutritives necessàries i incrementa el risc de malalties.

El mateix resultat nociu s'obté a l'ingerir massa greixos "saturats", fonamentalment greixos durs animals, en forma de formatge, carn, mantega, xocolata, etc.

 

"Greixos bons" - "Greixos dolentes"

 

La norma és: "els greixos que contenen àcids grassos insaturats són beneficioses per a l'organisme".

Malauradament, els habitants dels països desenvolupats mengen massa greixos "saturats" i això sol perjudicar l'organisme. Moltes vegades, no som conscients d'ingerir aquestes greixos, ja que sovint estan "amagats". On més quantitat d'àcids grassos saturats trobem, és en productes a base de carn, llet, així com en postres i dolços. És cert que el nostre organisme pot utilitzar com àcids grassos saturats com a font d'energia, però no cal ingerir-los ja que és capaç de produir-los per si mateix. Tot i això últim, no parem de menjar-los en excés.

 

 

En comparació, ingerim molt poc dels greixos bons insaturat (Omega 3, 6, 9) que poden ajudar al nostre organisme. Alguns greixos poliinsaturats, com l'àcid linoleic i l'àcid linolènic (més coneguts com àcids grassos Omega 6 i Omega 3) pertanyen als greixos essencials. Essencial significa en aquest cas "vital", és a dir, que sense aquests àcids grassos el nostre cos no funciona correctament. Només pot rebre aquests àcids grassos des de fonts externes. Una alimentació òptima, per tant, sempre inclou la combinació d'aquests dos àcids grassos essencials.

 

"Omega 3-6-9 Power Mix" VOM FASS

Amb el nostre "Omega 3-6-9 Power Mix" complim amb aquest requisit! Aquesta selecció d'olis no només té bon gust, sinó que també conté una combinació òptima dels beneficiosos i essencials àcids grassos Omega 3 i 6, que podem donar conscientment al nostre cos juntament amb els importants àcids grassos monoinsaturats Omega 9.

L'oli "Omega 3-6-9 Power Mix" és una selecció de diversos olis de primera qualitat: oli de cànem, de lli, de germen de blat, de colza, d'avellana, de llavors de raïm i de nou de cedre. La barreja corespon als respectius percentatges d'àcids grassos.

 

Hi ha una pràctica simple que ha estat científicament aprovada:

Els greixos, independentment del seu tipus, no han d'excedir el 25% de la presa de calories diària. Això totalitza, segons l'edat i el sexe, un màxim de 50 a 75 grams, en altres paraules, 5 a 7 culleres soperes d'olis i greixos al dia.

Comproveu que el cos rebi els greixos que necessita i protegiu-vos dels greixos "amagats" que són majoritàriament saturats. Rebrà el suport necessari amb "Omega 3-6-9 Power Mix": afegeix simplement 1 o 2 culleres soperes en els seus cereals i iogurts o utilitza'l a la amanida. Et donarà una base excel·lent per a una dieta equilibrada.

El nostre consell: conservi aquest oli en un lloc fresc i sec.

 

 


Oli Verge D'Avellanes

L'avellana és el fruit oleaginós que conté més quantitat de lípids. El seu oli vegetal, compost per nombrosos àcids grassos essencials, li atorga propietats nutritives i molt hidratants per al cutis. La seva suavitat és ideal pells fràgils que envermellen amb facilitat, ja que les mantindrà terses. Si bé aquest oli vegetal destaca pels usos cosmètics, les aplicacions terapèutiques també resulten interessants, ja que no deixa cap pel·lícula greixada sobre la pell i facilita la penetració en profunditat dels olis essencials.

 

Propietats:

 

Penetrant: aquest oli vegetal és ideal per fer massatges musculars i, gràcies a la seva fluïdesa, és capaç de penetrar a l'epidermis sense deixar cap rastre oliós a la superfície cutània. Arriba fins a la hipodermis (la capa més profunda de la pell) i fins i tot els músculs.

 

Regula el sèu: l'oli vegetal d'Avellana regula la producció de sèu a les pells greixoses i aconsegueix suavitzar les pells més seques i sensibles.

 

Antilitiàsic: entre altres virtuts, aquest oli vegetal afavoreix l'eliminació de càlculs renals.

 

Antianèmic: aquest oli vegetal combat la manca de ferro de l'organisme i és ideal tant per a nens en ple creixement com per a persones convalescents.

 

Antihelmíntic: aquest oli vegetal combat les parasitosis intestinals, com la causada per la tènia.

 

 

Hipotensiu: Afavoreix la circulació i el drenatge.

 

Atenció! En cas d'al·lèrgia als fruits secs, consulteu un metge abans de qualsevol utilització.


Oli Verge de nous

En construcció