"si no t'ho pots menjar, no t'ho fiquis a la pell"

Quan pensem en cosmètica natural lliure de químics per a la cura de la pell, sovint ens compliquem la vida buscant cremes ecològiques, o preparant les nostres a casa fetes a base de fórmules amb ingredients difícils de trobar.

 

Però cada vegada més gent sap que amb els olis vegetals tenim tot el que necessitem per tenir cura de forma natural, senzilla i eficaç, de la nostra saluit, pell i cabells. L'únic requisit és que siguin olis purs, extrets a baixes temperatures, i sempre que sigui possible, ecològics.

 

Un cop proves aquesta cosmètica simple i natural, difícilment ens torna a temptar cap crema comercial ni les seves promeses. Els olis naturals rendeixen molt, i a la llarga surten bastant més econòmics que els productes processats, donant resultats òptims i saludables.

 

Sabies...que l'àcid linolènic (un àcid gras del tipus omega-3) és un dels àcids grassos essencials millor coneguts i una de les substàncies o molècules primeres a partir de les quals l'organisme sintetitza àcids grassos insaturats imprescindibles per a la vida? Atès que l'organisme no és capaç de sintetitzar àcid linolènic per si mateix, aquest ha d'aportar a través de la dieta.


Oli de Rosa Mosqueta, biològic

Aquest oli que s'obté de les llavors de la rosa mosqueta i és de color taronja, es caracteritza per un altíssim contingut de vitamina C i d'àcids grassos de la sèrie omega-6, essencials per a l'organisme. En la seva composició cal destacar l'àcid linoleic (42% -48%) i l'àcid linolènic (34% -39%), relacionats amb la regeneració dels teixits i el creixement cel·lular.

 

Per la seva banda, l'àcid transretinoic  (0,01% -0,10%) repercuteix beneficiosament sobre el tractament d'arrugues, disminució de grandària i millorament de cicatrius quirúrgiques i queloides, reducció de les estries, etc. També el resultat ha estat positiu en el tractament de melanomes, úlceres i llagues, especialment per decúbit i vasculars.

L'oli és molt lleuger i s'absorbeix ràpidament. La seva textura i el seu pH de 5.1 fan que s'adeqüi perfectament a la pell. És eficaç en processos de regeneració, hidratació i nutrició per la seva acció antioxidant i antiradicals lliures, per la seva activitat antiinflamatòria i per augmentar l'oxigenació de la pell. Atenua les línies d'expressió i aclareix i redueix les taques fosques i/o hiperpigmentació de la pell per excessiva exposició al sol. Serveix per al tractament de cicatrius produïdes per l'acne i millora la dermatitis atòpica. Atenua els brots de psoriasi. Tractament de pell seca i èczemes.

 

Propietats: anti-edat, anti-arruga, antiinflamatori, antioxidant, cicatrius, cura cabells, cura pell grassa, malalties de la pell, estries, taques de la pell, ideal pells seques, cremades de sol.

 


Oli d'Argan, biològic

 

L'argània (Argania espinosa) es caracteritza pel seu lentíssim creixement. La UNESCO va declarar el 1999, Reserva de la Biosfera a més de dos milions d'hectàrees del sud-oest del Marroc en què creix l'argània. Per produir 1 litre d'aquest oli s'utilitzen les llavors dels pinyols d'aproximadament 100 quilos de fruit. Aquest oli, de color ambre, és ric en àcids grassos insaturats, conté fins a un 80% (l'oli d'oliva té al voltant d'un 73%), dels quals un 43% són monoinsaturats. Proporciona aproximadament un 37% d'àcids grassos essencials (àcid linoleic, àcid oleic, àcid palmític, àcid esteàric, i vitamina E (també en major quantitat que l'oli d'oliva). És per la proporció d'aquesta vitamina antioxidant, per la qual l'oli d'argània se li atorguen propietats molt beneficioses per a la pell, alhora que retarda que el mateix oli es torni ranci. És apreciat pel seu efecte antienvelliment per la gran quantitat d'antioxidants i els seus poders curatius. A més té efecte antisèptic i fungicida. Els dermatòlegs recomanen l'oli d'argània perquè alleuja les cremades del sol i per combatre malalties dermatològiques com la neurodermitis i la psoriasi. Segons el metge alemany Dr. Peter Schleicher, només cal prendre dues culleretes al dia per gaudir dels efectes curatius d'aquest oli.

 

Propietats: arrugues, antioxidant, antisèptic, malalties de la pell, fungicida, cremades, cremades de sol, ungles, cabells.

 


Oli de Pipes de Raïm

L'oli de llavors de raïm s'obté mitjançant el premsat en fred de les llavors. Les seves qualitats nutritives són molt valorables, és un dels greixos amb menys àcids grassos saturats, al voltant d'un 11%, els àcids grassos monoinsaturats ronden el 16-20% i els poliinsaturats estan en un 68-75%. Destaca el seu alt contingut en àcid linoleic, un àcid gras essencial, que no sintetitzem i hem de rebre a través de l'alimentació, que pertany al grup Omega 6. També conté en menor proporció àcid linolènic, corresponent als Omega 6, vitamina E i flavonoides

Font significativa de proantocianidina, vitamina E i resveratrol, importants components antioxidants indispensables per a un bon funcionament de l'organisme. L'oli de llavor de raïm posseeix excel·lents propietats emol·lients que suavitzen i calmen la pell ajudant al reequilibri de la pèrdua i absorció de la humitat cutània.

L'oli de llavor de raïm és ideal per a tractar pells debilitades o un teixit danyat, per les seves qualitats regeneratives i reestructurants que permeten un millor control de la hidratació de la pell. A més, les proantocianidines procedents de les llavors de raïm són potents inhibidors de reaccions perjucidials per a la salut cutània com poden ser la radiacions UV. És per això que aquests polifenols naturals o flavonoides resulten molt beneficiosos per a efectes antiaging o anticancerígens, sobretot si les radiacions nocives són la causa més directa.

En general, i gràcies a tots aquests beneficis que ens aporta l'oli de llavor de raïm, pot usar-se com a ingredient emolient, protector i antiaging, amb un gran poder antioxidant i adequat per a tot tipus de pells. Per la seva agradable textura, també pot usar-se com a lubricant per a l'afaitat.

 

Propietats: antioxidant, emol·lient, calmant, regeneratiu, antiedat, inhibidor reaccions UV, cicatrius. 


Oli de Pinyol d'Albercoc, biològic

Aquest oli especial té una fina consistència i aromes fins típics d'ametlla i massapà. Del pinyol de l'albercoc s'obté aquest oli lleuger similar a l'oli d'ametlla, però més resistent a l'enranciment per el seu alt contingut en carotenoides. És ric en àcids grassos poliinsaturats (àcid linoleic) i en minerals. A més, també conté vitamina A, vitamina E, vitamina B1, vitamina B2, vitamina B3, vitamina B5, la vitamina C, ferro, coure, potassi, sodi i magnesi. Aplicat a la cara és un excel·lent oli que reconstitueix, suavitza i nodreix l'epidermis seca i arrugada. Per a pells sensibles, l'oli de pinyol d'albercoc té propietats calmants. L'oli de pinyol d'albercoc és ideal pels cabells. Promou el creixement del cabell a causa dels nutrients que conté, en particular, la vitamina E.

 

Propietats: antiarrugues, cicatritzant, picors, pells seques, calmant, cura cabells.


Oli de Sèsam, biològic

Aquest oli posseeix àcids grassos essencials (Omega 6, Omega 9 i lecitina), fibra, proteïna vegetal en forma d'aminoàcids (algun essencial com la metionina), minerals com el calci, ferro, magnesi i zinc, i també ens aporta valuoses vitamines com la vitamina E. Tots aquests components confereixen a l'oli de sèsam propietats antioxidants, hidratants, emulgents, analgèsiques, hipocolesteromiants i antiinflamatòries. Es tracta d'un excel·lent producte hidratant i nutritiu per a la pell que no deixa un aspecte gras, s'absorbeix ràpidament i estimula les seves defenses naturals. L'oli de sèsam està especialment indicat per a pells sensibles i amb afeccions relacionades amb la mala circulació. Oli d'acció regenerant, perfecte per a massatges tractants i/o reconfortants (per la seva acció calorífera, calma el sistema nerviós). Hidrata els llavis, regenera i protegeix per la seva acció natural com factor de protecció solar.

Ideal com mascareta en cabells molt secs, o en cuir cabellut amb crostes. Tonifica la pell, per la qual cosa resulta molt indicat en els tractaments contra la flacciditat i també per a mans danyades amb l'arribada del fred, mantenint la pell sense asprors ni esquerdes. Evita l'entumiment i alleuja el cansament dels peus. No és comedogènic (no produeix punt negres).

 

Propietats:  revitalitzant cutani, depuratiu, purificador, antioxidant, reafirmant, analgèsique, antiinflamatòrie, no és comedogènic (no produeix punt negres), massatges.

 


Oli de Cànem, biològic

La seva gran riquesa en àcids grassos poliinsaturats, especialment en àcid gamma-linoleic i linoleic, fa que tingui moltes aplicacions terapèutiques (síndrome premenstrual, inflamacions, artritis, etc.) De fet, si el nostre cos té la quantitat d'àcids grassos adequada de sempre es combatrem les malalties de manera més eficaç. És un oli ric en Omega 3 & 6 amb un equilibri ideal entre els 2. És també molt ric en proteïnes i vitamines B1, A, B2, B6, C, D i E.

Aplicat a un nivell extern pot ajudar en molts casos de picors, al·lèrgies, èczema i diversos problemes de pell. Aplicat sobre les ungles també s'observa que milloren la seva fortalesa. La seva riquesa en sals minerals, vitamines i àcids grassos el fan un ingredient ideal per a sabons, gels de banys, cremes i xampús.

Ideal com a oli per la pell del cos, per a massatges ja que a part que beneficia molt la pell, s'absorbeix ràpidament i no queda grassa. 

 

L'oli de cànem (Cannabis sativa) s'obté de la planta Cànem que prové de la família de les cannabàcies específicament del cànnabis. L'extracció es fa en fred perquè mantingui la seva qualitat. Aquest aliment és particularment ric en àcids grassos essencials, fonamentals per al procés metabòlic. També contribueix en l'organisme a la formació de les molècules anomenades icosanoides (que participen en els processos d'inflamació, facilitant a l'organisme el control l'equilibri del dolor i la temperatura del cos).

 

Propietats: cardiovascular, antiinflamatori, molt digest, és ideal per a pell seca i madura, pell sensible i irritada o i cabells fins i secs, emolient, nutritiu, penetra molt ràpidament i no deixa la pell grassa, antiedat, anti-arruga, reparador (ideal per cuperosi), ajuda a tractar problemes de èczema, estimula creixement del cabell, reforça ungles i cabell


Oli de Germen de Blat

El blat és una planta de conreu summament antiga, mínimament explotada per a l'obtenció d'oli. Aquest és de color groc daurat i olor a cereals, troba aplicació com a remei terapèutic i cosmètic. El nostre oli de germen de blat de primera qualitat, també posseeix àcids grassos essencials, octacosanol, àcid linoleic, àcid oleic, àcid palmític, provitamina A, vitamina F i estearina. La vitalitat del gra està concentrada en els petits gèrmens que contenen oli de color groc fosc a causa de les seves importants propietats antioxidants. L'oli de germen de blat és l'oli vegetal amb el més alt contingut de vitamina E (entre 300-450 mg./100 g). A causa de les propietats antioxidants de la vitamina E, protegeix el nostre cos de l'acció dels radicals lliures, que causen envelliment prematur. Suavitza la pell hidratant-la i donant-li major elasticitat. Preveu la formació d'estries. S'ha observat que redueix els problemes de restrenyiment. Nodreix i dóna força als cabells i és excel·lent per lluitar contra la caspa.

Si prenem l'oli pur en forma líquida, es pot prendre una cullerada en dejú, amb el que possiblement desapareixeran els problemes de restrenyiment, sequedat a la pell i deficiències de Vitamina E. 

 

Propietats: antioxidant, arrugues, reafirmant, estries, contra vermellors, cicatrius, esquerdes, nodreix els cabelles, reforça ungles, massatges, protegeix contra acció raigs UV., cansament, cardiovascular, regula trànsit intestinal, Vitamina A, B, C, E i K. 


Oli d'Alvocat

L'oli d'Alvocat és un oli espès, penetrant, que s'absorbeix molt ràpidament, i que convé a tot tipus de pells. S'usa generalment com mascareta en els cabells, aplicant-lo sobre aquests i deixant-lo actuar una mitja hora o més, es renten posteriorment, quedant suaus i nodrits. Com oli corporal és perfecte per al massatge i el relaxament muscular. L'alvocat és ric en proteïnes i vitamines A, B, D i E. S'assembla en la seva composició al propi greix de la pell, i per això és molt utilitzat per a la cura de la pell seca, escamosa i en via d'envelliment . Molt complet en vitamines A, B, C, D, E, H, K, PP, actua contra l'envelliment. Constituït de 2 a 10% de insaponificables, l'oli d'alvocat té un poder regenerant i reestructurant de l'epidermis i estimula el cuir cabellut.

 

Propietats: anti-arrugues, cicatritzant, cabells i cuir cabellut, pells seques, músculs


Oli de Comí Negre, biològic

L'oli de comí negre és un oli verge extret per pressió en fred dels grans de la Nigella sativa, (no confondre amb el comí blanc, més comú). L'oli de Comí negre és molt ric en àcids grassos poliinsaturats, com linoleic, i eicosenoic, els quals són de gran valor com suplements nutricionals. Les llavors de Nigella sativa han estat usades com a condiment i com a remei terapèutic; són estimulants digestius, carminatives (que afavoreix l'expulsió dels gasos desenvolupats en el tub digestiu), diürètiques, antihelmínticas (que actua contra els cucs paràsits) i antiasmàtiques. El comí negre deu la major part de les seves propietats a l'aldehid cumínico o cuminal, principi actiu present en el seu oli essencial, que permet el seu ús com a tònic estomacal i estimulant intestinal pel que s'usa en el tractament de la inapetència, el restrenyiment, l'aerofàgia o les digestions pesades. També en tractament d'afeccions broncopulmonars, pel seu poder analgèsic i antimicrobià.

Un altre efecte interessant del comí negre és que augmenta la resposta immunitària, reforça les defenses de l'organisme contra els nombrosos agents patògens, especialment els bacteris, virus, fongs i paràsits. Igualment, ajuda a combatre les al·lèrgies (pol·len, febre del fenc, etc.), i té també una acció beneficiosa per als problemes de la pell com l'èczema, la Candida albicans i la psoriasi. En la lluita i la prevenció del càncer pel mètode nutricional, el comí negre s'utilitza per contrarestar els efectes de la quimioteràpia i associat al gingebre per atenuar les nàusees.

 

Propietats: aerofàgia, al·lèrgies, asma, bronquis, diürètic, malalties de la pell, inapetència, nàusees (+ gingebre), sistema de defensa, trànsit intestinal (laxant, regula, digestiu), vermicida


Oli d'Onagra, biològic

De les llavors de l'enotera groga (onagra), originària d'Amèrica del nord , s'obté un oli de suaui delicat sabor, dotat d'un alt contingut en àcid linolènic. L'oli d'onagra està guanyant en importància com a suplement dietètic i en el tractament d'afeccions de la pell. Aquesta màgica raresa d'oli, utilitzat pels indis americans durant segles, és extret de les diminutes llavors de la flor de l'enotera groga, que floreix durant 20 hores. És també adequat per a cures de la pell. El principal component de l'oli d'onagra és l'àcid linoleic i el gamma-linolènic (tots dos, àcids graus essencials poliinsaturats), sent molt més abundant el primer. En termes de funcionalitats aquests dos àcids grassos essencials són molt importants en funcions com els processos de regulació de la coagulació, el desenvolupament correcte del sistema nerviós i fins i tot en l'estabilitat de les membranes de les cèl·lules de l'organisme.

 

Propietats: regularitza anomalies (dèficit) dels àcids grassos essencials, alleuja els símptomes de l'èczema, millora els trastorns prostàtics, redueix els nivells de colsterol, sense provocar efectes secundaris, atura problemes d'artritis i artrosi, ja que inhibeix els processos inflamatoris, millora la resposta del sistema de defensa o immune, elimina la sequedat en mucoses dels ulls, boca, etc., actua contra l'acné, la caspa, ungles trencadisses i caiguda dels cabells, alleuja els símptomes de la menopausa (retenció de líquids, fogots, sequedat de mucoses, etc.), prevé l'envelliment cutani, hidratant la pell i afavorint l'elasticitat de la mateixa, contra al·lèrgies, antiarrugues, antiinflamatori, colesterol, malalties de la pell, menopausa, picors, remades.

Oli de Lli, biològic

L'oli de lli o de llinosa ve de la llavor de la planta del lli. Aquest oli premsat en fred és ric en àcids grassos de les sèries Omega 3, Omega 6, i Omega 9. Àcids que són essencials per al bon funcionament del sistema nerviós, cardiovascular i que contribueixen a reduir els processos inflamatoris.

L'oli de lli té propietats nutricionals interessants i efectes beneficiosos per a la salut, gràcies principalment a la seva composició, com la gran quantitat de fibra dietètica, àcids grassos poliinsaturats i fitoquímics com els lignans.

L'oli de lli s'utilitza com complement a qualsevol tipus de dieta per aportar les necessitats mínimes.

Vitamines del grup B i Lecitina: vitamines B1, B2, B3 i, especialment, B6. Totes intervenen en els processos d’assimilació dels nutrients energètics (hidrats de carboni, greixos i proteïnes) essencials per al bon funcionament del sistema nerviós. Aquestes vitamines també són importants per a la formació de glòbuls vermells, la síntesi de material genètic i la producció d’hormones sexuals. La lecitina és una substància present en la membrana de totes les nostre cèl·lules. Sembla que millora el rendiment intel·lectual.

 

Propietats: Antioxidant, afeccions de la pell (èczema, psoriasi, dermatitis, etc.), regenera mucoses (ulls secs, etc.), contra acne, nodreix cabell, contra cremades, reforça ungles.

Prevé trastorns cardiovasculars, problemes hormonals i trastorns menopàusics, reforça sistema immunològic (al·lèrgies, etc.) millora trànsit intestinal i digestió, laxant, antiinflamatori, contra asma, millora nivells colesterol, afavoreix funcionament hepàtic.

 


Oli Omega 3-6-9, Powermix

Omega 3-6-9 Power Mix

Oli vegetal pur

 

La selecció d'olis VOM FASS per a una alimentació òptima amb àcids grassos de primera qualitat. 'Els greixos "bons" són essencials per a una bona salut!

 

Menjar olis i greixos és, en una paraula, benefeciós. No obstant això, és important ingerir els greixos correctes (àcids grassos essencials, és a dir, Omega 3, 6 i 9), en quantitats adequades. Tot això, és necessari per a una alimentació òptima. Nombrosos estudis internacionals han demostrat que els àcids grassos essencials en particular (Omega 3 i 6), ajuden a reduir el risc de diversos càncers, malalties cardiovasculars, al·lèrgies, artritis, èczema, depressió, cansament i infeccions.

 

En cap cas és recomanable eliminar completament els greixos de la nostra alimentació, especialment els poliinsaturats (essencials). Tot el contrari! Això impedeix la ingestió de substàncies nutritives necessàries i incrementa el risc de malalties.

El mateix resultat nociu s'obté a l'ingerir massa greixos "saturats", fonamentalment greixos durs animals, en forma de formatge, carn, mantega, xocolata, etc.

 

"Greixos bons" - "Greixos dolentes"

 

La norma és: "els greixos que contenen àcids grassos insaturats són beneficioses per a l'organisme".

Malauradament, els habitants dels països desenvolupats mengen massa greixos "saturats" i això sol perjudicar l'organisme. Moltes vegades, no som conscients d'ingerir aquestes greixos, ja que sovint estan "amagats". On més quantitat d'àcids grassos saturats trobem, és en productes a base de carn, llet, així com en postres i dolços. És cert que el nostre organisme pot utilitzar com àcids grassos saturats com a font d'energia, però no cal ingerir-los ja que és capaç de produir-los per si mateix. Tot i això últim, no parem de menjar-los en excés.

 

 

En comparació, ingerim molt poc dels greixos bons insaturat (Omega 3, 6, 9) que poden ajudar al nostre organisme. Alguns greixos poliinsaturats, com l'àcid linoleic i l'àcid linolènic (més coneguts com àcids grassos Omega 6 i Omega 3) pertanyen als greixos essencials. Essencial significa en aquest cas "vital", és a dir, que sense aquests àcids grassos el nostre cos no funciona correctament. Només pot rebre aquests àcids grassos des de fonts externes. Una alimentació òptima, per tant, sempre inclou la combinació d'aquests dos àcids grassos essencials.

 

"Omega 3-6-9 Power Mix" VOM FASS

Amb el nostre "Omega 3-6-9 Power Mix" complim amb aquest requisit! Aquesta selecció d'olis no només té bon gust, sinó que també conté una combinació òptima dels beneficiosos i essencials àcids grassos Omega 3 i 6, que podem donar conscientment al nostre cos juntament amb els importants àcids grassos monoinsaturats Omega 9.

L'oli "Omega 3-6-9 Power Mix" és una selecció de diversos olis de primera qualitat: oli de cànem, de lli, de germen de blat, de colza, d'avellana, de llavors de raïm i de nou de cedre. La barreja corespon als respectius percentatges d'àcids grassos.

 

Hi ha una pràctica simple que ha estat científicament aprovada:

Els greixos, independentment del seu tipus, no han d'excedir el 25% de la presa de calories diària. Això totalitza, segons l'edat i el sexe, un màxim de 50 a 75 grams, en altres paraules, 5 a 7 culleres soperes d'olis i greixos al dia.

Comproveu que el cos rebi els greixos que necessita i protegiu-vos dels greixos "amagats" que són majoritàriament saturats. Rebrà el suport necessari amb "Omega 3-6-9 Power Mix": afegeix simplement 1 o 2 culleres soperes en els seus cereals i iogurts o utilitza'l a la amanida. Et donarà una base excel·lent per a una dieta equilibrada.

El nostre consell: conservi aquest oli en un lloc fresc i sec.

Cigne 14 Barcelona

Metro Fontana (L3) - FFCC Gràcia

Telèfon: 93 4160673

info@vomfass-barcelona.es